2019-06-26
去完歐洲 發誓要食米線&打邊爐 哈哈。家姐最鐘意周圍搵食 今次佢發掘左上環一間上樓既火鍋店。小店雖然唔太大 但是坐得幾舒適 光猛又乾淨。店員好好笑容 服務真是唔錯。簡簡單單 叫左個沙嗲拼芫茜皮蛋湯底。沙嗲好香濃 唔會得個甜味 芫茜皮蛋又足料 抵讚。醬料好有誠意 特別是小店自己調製既蟹膏蝦米 好像XO醬 又惹味又開胃 推介!餃子類&手打丸都是自家製 必食。可以雙拼 對於女生們實在太好。麻辣牛肉餃+味噌大根豚肉餃。各有特色 餃子皮都是好薄 餡料好多~ 麻辣餃好有創意 唔會太辣。豚肉餃甜甜地 幾爽口。手打蝦丸拼墨丸。彈牙 啖啖都食到蝦肉 或者粒粒墨魚。正!蘇格蘭安格斯肥牛 即叫即切。厚度剛好 肉味好濃 唔會太肥 入口有點快溶感 靚牛!因為覺得食物好高質 最後再後加了脆肉鯇 一樣新鮮爽脆。如果鐘意飲酒 選擇都好豐富~ 我就揀左好refreshing既青檸梳打~ 家姐果然冇介紹錯 呢間小店食物夠曬高質 如果唔鐘意食任食既 不妨黎試下~
手打蝦丸拼墨丸。彈牙 啖啖都食到蝦肉 或者粒粒墨魚。正!