上次Staycation食完早午餐Buffet之後就計劃要去多次試埋個晚餐,Staycation package相差$400就將2人Lunch Buffet升級做Dinner Buffet,其實算抵,但要睇下有咩分別。.酒店安排第一輪用餐(5:30-7:30pm)想轉第二輪(8-10pm)都排唔到waiting list。食物大致同午餐差唔多,凍海鮮多左龍蝦同麵包蟹,好多膏!可惜都係無生蠔。刺身有六款,師傅都厚切同比幾件,絕不吝嗇,生蝦仲有好多藍色既蝦籽,真係第一次見,食落無味道。即整沙律以及自製沙律外,當然有上次推介過的煙三文魚,晚市仲多左個地方有多款芝士及火腿。熱食主菜無乜驚喜,中西環球美食同午市差唔多。無左鐵板燒,變左黎巴嫩串燒。見到有個即煎鴨肝多士,多士脆卜卜,鴨肝入口溶化,好食但邪惡!仲有個新發現係燴茄子,但食落就一般。甜品有即製芒果拿破崙幾酥脆,其他蛋糕無咩特別。12款雪糕依然好吸引,不過今次裝落碗到我手已經溶左半…咩料呀。今次食左港式奶茶,Tiramisu同開心果,好食。.同午市相比,食物選擇唔算多好多,但有較能回本的凍蝦,凍蟹,鵝肝等。但整體感覺無上次Lunch buf

同午市相比,食物選擇唔算多好多,但有較能回本的凍蝦,凍蟹,鵝肝等。但整體感覺無上次Lunch buffet咁正。