常言道:上司放假,就好似自己都放埋假一樣,無人管住你做野! 所以我就早佢兩三日飛去「日本」! 因為鮨處松戶成間野,個Feel真係好似去咗轉日本咁🤣! 先黎嘅係一碟前菜- 麻醬豆角! 清清地,相當開胃! 再黎嘅係雜錦刺身(特上)($560)- 賣相相當相當喺吸睛,又楓葉又海草又花花咁! 😂當然,重點嘅刺身都絕對無令我地失望!海膽香甜唔臭!蝦肉質新鮮無渣,彈牙鮮甜,隻隻都有手掌咁長!最不得了嘅係塊吞拿魚腩! 啲油份紋路嘅靚,入口即刻溶滿成個口腔! 😩蒜片炒和牛 - 蒜片炒到唔會好霸道,唔會好臭,反而係一種同牛油混和嘅香味! 一片蒜,一粒牛,兩個字-- 好味! 煮目張魚- 當造靚魚,之前未試過,但係就係喜歡呢種好似去咗日本嘅感覺,試啲唔係連鎖日餐嘅大路野! 條魚好滑,唔會好多骨! 個汁甜甜地,幾特別! 𩶘魚奶湯($58)- 足料魚湯,無偷工減料,十分香濃! 有我最鍾意嘅「杰」身嘅texture,完全feel到入面骨膠原滿滿的,正! 吞拿魚腩手握壽司($550) - 呢碟絕對一定要食! 你睇下啲紋路,簡直係大自然嘅藝術品! 因為佢,我終於分到唔同魚腩嘅分別! 佢有三款魚腩,每款油份都唔同!

先黎嘅係一碟前菜- 麻醬豆角! 清清地,相當開胃!

吞拿魚腩手握壽司($550) - 呢碟絕對一定要食! 你睇下啲紋路,簡直係大自然嘅藝術品! 因為佢,我終於分到唔同魚腩嘅分別! 佢有三款魚腩,每款油份都唔同! 一關一關咁食到最多油份個舊! 確實係有打贏大佬嘅滿足感,食完啲油香都last 好耐,真係唔想飲水沖走!

就快又星期一,雖然上司開始放假,但係打工仔你估真係唔洗做咩,咪又係要番工😪。 唯有望住啲魚腩慰藉下自己..唔.. 無咩事,我都係番出去做野啦..😪