Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2017-02-23 511 浏览
啱啱先黎食完,朋友又吹鸡话三月要再黎食!!! 因为3月份三个人著「红色上衣」就有全单七折!! WHAT?!之前朋友睇左新假期,介绍呢度既炸鸡,话呢度啲鸡腌足48小时,再慢慢风干10小时,好有HEART。 睇中佢既棉花糖炸鸡,卖相好靓,棉花糖用火枪一烧就会5秒间溶化。 好  想  试!一出升降机就见到大大张广告:仲有一部夹公仔机,见有女仔攞住个粉红色BEAR BEAR,唔知几钱玩一局呢?环境简洁温馨:一坐低就好快拣啱野食,落ORDER,是香港人店员。佢竟然话棉花糖炸鸡   冇。 唯有食其他吧............蜂蜜芝士粉炸鸡,外皮炸得够香脆够干身,但鸡肉仲保持好嫩滑。甜甜地有少少蜂蜜味道,但芝士味唔出,只有好轻微既芝士味,有啲失色。芒果菠萝特饮,好出色,真系坚好饮,饮得出系用新鲜菠萝同新鲜芒果制成,并唔系合成既假味道。而且菠萝同芒果都好突出好平衡,没有抢去彼此味道。 最难得系连只杯都系预先冰镇左,真系透心凉。芝士排骨,先点火烧一阵芝士,隔一阵即刻有个韩国店员黎帮我地卷芝士,拉芝士丝,将芝士包住每件排骨。厚厚既芝士,包住软腍既排骨,好食。排骨肥瘦适中,都几大件,总共有五件。芝士易㶶,一

一出升降机就见到大大张广告:
环境简洁温馨:
。 唯有食其他吧............

蜂蜜芝士粉炸鸡
芒果菠萝特饮
芝士排骨
厚厚既芝士,包住软腍既排骨,好食。排骨肥瘦适中,都几大件,总共有五件。芝士易㶶,一溶就最好熄火,但熄左火又唔可以保持热辣辣,要快食!
面卷虾,外层见到一条条面条,三大只。 炸虾系特别味香味浓,尤其系连虾头虾壳一齐炸,一上枱就闻到炸虾香味
面卷虾
非常巨型:
面同虾之间仲有一层好薄既青椒,唔辣,但却增添多一层味道,几特别。
鱿鱼坚果,鱿鱼上枱时系原只既,韩国店员细心帮我地剪成一条条。烧完都仲好软腍,仲带有少少鱿鱼汁,并唔系鱿鱼干黎。
鱿鱼坚果
草莓雪冰,一大球雪糕加一片片既士多啤利,卖相好吸引。个雪冰,好绵滑,浓浓既奶味,但唔太甜。
草莓雪冰
两个人SHARE,完全足够!
想坐呢啲卡座,今次黎到时已坐满,下次要再早啲BOOK!
呢度有几位韩国男店员,咁先系韩国炸鸡店嘛
! 佢地都识讲流利英文,好似唔多识中文,同佢地沟通,就要练好啲英文喇!

走时看见,原来这里炸鸡只能晚上遇上:
朋友见我食唔到棉花糖炸鸡有啲失望,隔几日佢就通知我黎紧三月有七折,真系「鸡」会又黎喇
~~
2017-02-13