日期:二OO八年九月六日時間:下午一點人物:我、老爸、老媽地點:荃灣 OLIVA 禮拜六孝順一番,陪爸媽去荃灣廣場一帶買嘢,順路出街搵好嘢食。買完嘢啱中午食LUNCH。原本想去食中式茶樓既,見等位既人超多,轉而入荃灣廣場既呢間意大利菜餐廳。哈~~~因為發現佢個 SET LUNCH 只系收36蚊 包餐湯餐飲同主菜,抵食!我地點佐三個餐: 香草西冷扒伴意式雜菜汁 一份, 扖龍脷魚柳配芬盧魚子 兩份餐包好特別,唔系一般既牛油餐包,系一碟黑醋橄欖油汁,唔通系要應返個餐廳既名,餐包都整D OLIVA 來配? 新嘗試! 味道OK, 好開胃 。 老媽就話D醋太酸... 感覺好怪...餐湯 雜菜湯 有D香草味道,唔錯, 酸酸甜甜。不過 對於老媽來講,個湯就太多油...餐飲既熱飲 算唔上特色,但OK。主菜: 香草西冷扒伴意式雜菜汁 個西冷扒有兩件,上碟果時候都見到份量好多架啦,疊埋一齊有同M記D漢堡包有得比啊...$36 竟然有甘大件,抵!哈... 味道方面, 好濃既香草味,加佐黑椒既意式雜菜汁 整到個牛扒好香,成件牛扒口感唔錯。扖龍脷魚柳配芬盧魚子 賣相都OK,相對于個西冷扒來講,個份量
日期:二OO八年九月六日
時間:下午一點
人物:我、老爸、老媽
地點:荃灣 OLIVA

包餐湯餐飲同主菜,抵食!
餐飲既熱飲 算唔上特色,但OK。
主菜:
扖龍脷魚柳配芬盧魚子 賣相都OK,相對于個西冷扒來講,個份量就少好多啦,好彩爸媽都唔系好大食,食完餐飯都有七八成飽,OK啦,D營養專家話,食飯食八成飽系養生之道。龍脷魚柳 好香滑,正!加埋D魚子汁 ,食落鮮甜。

三個人百零蚊食個意大利菜,一個字:抵! (啱好系禮拜六 收加一)。D食物質素都雖算唔上出色,但都OK。比較返個價錢,都算物有所值啦!特別系西冷扒,好厚