之前路過九龍城,已經見到有唔少新開嘅日本餐廳 ,目測都似乎唔錯,今次約朋友試下,睇下九龍城區泰國菜之外嘅選擇如何。見呢一間小店,門外都有幾多人排隊,一於去試下,一入到去係居酒屋嘅格局,雖然地方不大,但充滿溫暖嘅感覺。滿滿都是客人,但唔會坐得好逼。食物嘅選擇都幾豐富,不過見到有唔少客人都嗌串燒,當然要試下啦。先來一客石鍋鰻魚飯,鰻魚肉質嫩滑肥美,食落好香口,醬汁夠惹味,而且充滿油份, 魚肉夠厚身,非常高質。 而且燒得好香,熱辣辣,加埋底下嘅飯焦食,鍾意食鰻魚嘅人一定唔可以錯過。雞肉漢堡串燒配上原隻日本蛋,蛋黃同醬汁撈埋一齊食,令到肉質更加嫩滑,而且隻蛋好香蛋味,咁樣嘅食法好特別。大蔥雞肉串同埋雞軟骨串味道都唔錯,尤其係大蔥雞肉串非常juicy,加埋大蔥又甜甜地,同日本食到嘅雞肉串一樣好味!同場亦都有唔少客人嗌咗鍋物,睇嚟鍋物都係呢度嘅撚手小菜, 每隻日本號都非常肥美,差唔多有一隻手指咁大,配埋底下鮮甜嘅蔬菜,食落好清新好舒服。刺身方面我哋就選擇咗廚師推薦嘅原條池魚刺身, 魚肉鮮甜, 味道清爽 ,肉質富有彈性 ,配埋佢哋特製嘅酸汁,酸甜開胃。師傅刀功幾好,而且仲好有心思,將切好嘅魚肉切成一

滿滿都是客人,但唔會坐得好逼。

師傅刀功幾好,而且仲好有心思,將切好嘅魚肉切成一朵玫瑰花,食起嚟都開心啲。

而且店員仲好貼心咁將我哋食完嘅魚頭同魚骨拎去炸做小食,可以畀我哋送酒,好似食緊台灣嘅魚骨酥咁,香脆惹味。

除番開每人大概四百蚊,價錢都算合理,食物亦都好新鮮高質,唔錯。