2019-04-07 47 浏览
九龙湾呢间人气鳗鱼饭,其实我之前已经食过一次,今次系食过返寻味再嚟食多次😋😋呢到最大嘅特色系鳗鱼可以拣金魂(蒲烧)或者银魂(白烧),同埋仲有分埋最高油份、最厚肉或最焦香~~睇你个人钟意边样😗之前食过最厚肉既鳗鱼饭已经觉得好正~今次就试下其他,嗌咗金魂蒲烧釜饭,拣咗要油份最高嘅鳗鱼,一上枱就闻到香喷喷,鳗鱼超肥美🤤一啖鳗鱼汁,一啖肉、一啖饭,真系好滋味,唔够鳗鱼汁仲可以再加🤗另一个饭order咗古味塩曲牛舌盛釜,因为一坐低睇餐牌已经俾佢丰富既卖相吸引住!成朵花咁😂虽然上枱既卖相唔及餐牌既好睇,但系味道都搭够,有内涵,牛舌薄切得黎有口感,够爽口,份量仲好足,诚意之作!👍🏻小食方面,店员推介咗我试wasabi鸡翼,话好特别😲,咁我就叫咗一碟嚟试,啲wasabi味系由啲鸡肉入面渗出黎,真系几过瘾,配埋沙律酱中和下都几夹!🤗

金魂蒲烧釜饭

古味塩曲牛舌釜饭