2018-12-26 1809 浏览
喺銅鑼灣嘅日本料理店真係多不勝數,今日好不經意嚟到鮨蕾,食咗個滿意又滿足嘅午餐。一入到餐廳,已經被開陽光猛整潔嘅環境吸引,服務更加是一流,Roy經理見我們拿着大小袋子,立即貼心拎出兩個籃幫我地擺放住啲袋,並放置整齊!幾個服務員都非常有禮貌,對料理店食品亦瞭如指掌,每道菜式上枱時都加以悉心詳細介紹。午餐選擇唔算多但好全面,我選定幸.特選壽司set。前菜已經看出心思,係時令食材,茶碗蒸蛋非常香滑而唔稀削。壽司賣相吸引用心,非常新鮮美味,連伴菜都能帶來驚喜。豚肉麵豉湯味道剛剛好,唔太鹹。之後仲有個烏冬,口感煙靱有彈性,唔經唔覺成碗食晒。最後,來一個放在花型碗上的豆腐雪糕,加上一杯香氣撲鼻的咖啡,真係一個最圓滿嘅午餐!最後一提,連廁所都是非常整潔設備非常齊全。從每一個環節都睇到佢哋係好認真用心咁對待,我覺得鮨蕾是一間非常值得推介的餐廳。

午餐選擇唔算多但好全面,我選定幸.特選壽司set。

前菜已經看出心思,係時令食材,茶碗蒸蛋非常香滑而唔稀削。

壽司賣相吸引用心,非常新鮮美味,連伴菜都能帶來驚喜。
幸.壽司set

豚肉麵豉湯