2020-02-26 1196 浏览
今日係朋友仔仔生日🤗 我有幸被邀請去黎食個正正生日飯! 喺尖東站一上就係!好方便!聽佢哋講因為搬咗鋪位,有好多舊客都流失咗!但我有口褔😋 今日同大家share 吓因為真係好正!今次好開心,我哋可以入房自成一角咁食,傾,玩B🥰 平時真係好難搵到間房俾我同d 朋友玩!Party Room 又冇得食到咁正嘅野!另外不得不讚佢哋嘅師傅,好知道個客想要d 咩氣氛!因為有小朋友生日,佢仲用食物切咗個生日快樂祝福出黎俾大家影相!沙律新鮮係好重要!加上少少酸嘅自製沙律醬,好開胃! 新鮮沙律後就來料!海鮮拼盤! 唔係講笑!好大份!一睇就知係靚貨!我好耐有食龍蝦,師傅將佢剪到剛剛好!啱啱好熟!加埋D 龍蝦膏🤤師傅話加幾粒魚子就會提升晒帶子嘅未,又靚好多!佢又講得好啱喎!聖子帶子好大好新鮮!同埋個魚不得不提,煎到真係啱啱好!上面兩塊皮好脆!Foie Gras on toast! 個厚度啱啱好!哩個最係驚喜!識我嘅人都知我鍾意飲湯,哩個係侍應無聲無聲放咗喺我隔離!食完一轉煎嘅野,有碗鮮湯真係好舒服!到肉嘞!問心真係好靚!一入口就溶!加埋d乾蒜,諗起又想食多轉🤤看似普通炒飯,但其實

沙律新鮮係好重要!加上少少酸嘅自製沙律醬,好開胃!

Foie Gras on toast! 個厚度啱啱好!

看似普通炒飯,但其實裏面係有蝦乾仔,蟹籽,煙肉。個蛋黃流入去d 飯度,我上咗天堂一轉!

普通一隻蛋點解可以咁好食架?