2024-08-22 491 浏览
我都好喜歡食鐵板燒, 最近工作很忙, 所以要對自己好啲, 食下好西先, 哈哈~ 呢間鐵板超而家午市套餐做緊66折, 當然要黎試下啦!我叫左Set Q套餐:先黎前菜先, 新鮮的沙律菜配上12年黑醋,仲有合桃小漁乾、芥末八爪魚, 食完很開胃!*銀雪魚魚皮煎到好香脆, 魚肉很香滑, 再點小小豉油作調味, 好味~*大海蝦海蝦新鮮, 而肉質彈牙,師傅將蝦頭蝦膏炒過做成醬汁再淋上蝦身,更惹味, 蝦頭的肉同蝦膏就留到最後先食!好正~*鵝肝多士鵝肝表層煎得焦香,外脆內軟, 口感一流,加埋脆多士,絕配。食完食件燒菠蘿,解膩。*日本A4和牛薄燒五成熟,煎得香有牛味, 油脂分佈平均,好味~*炒雜菜 & 雜菇野菜鮮加左黑椒炒得香口,調味剛好, 雜菇煎得一樣香*蝦乾蟹子炒飯好喜歡蟹子要黎炒飯, 飯炒得粒粒分明,充滿蛋、蝦乾、蟹子和蔥花的香味, 味道有層次。*海鮮湯熱辣辣的湯我至愛,飲落都幾鮮甜,飲到有龍蝦味,更有鮮味,唔錯。*甜品荔枝雪糕,味蕾清新, 食完開心又滿足。最後師傅用麵粉整左個Minions公仔俾隔離位的一位可愛小朋友影相, 我都覺得好得意, 即刻打下卡先, 哈哈, 除左畫公仔, 呢間餐廳仲可以慶祝生

我叫左Set Q套餐:

*銀雪魚

*大海蝦

*鵝肝多士

*日本A4和牛薄燒

五成熟,煎得香有牛味, 油脂分佈平均,好味~

*炒雜菜 & 雜菇

野菜鮮加左黑椒炒得香口,調味剛好, 雜菇煎得一樣香

*蝦乾蟹子炒飯

*海鮮湯

*甜品荔枝雪糕,味蕾清新, 食完開心又滿足。

最後師傅用麵粉整左個Minions公仔俾隔離位的一位可愛小朋友影相, 我都覺得好得意, 即刻打下卡先, 哈哈, 除左畫公仔, 呢間餐廳仲可以慶祝生日, 節日, 師傅都可以整圖案同埋字俾你打卡留念, 真係好好~

2024-08-21
用餐时段
2024-05-01 1346 浏览
66折食到鐵板燒?對!而家只要係18:30前結帳,就享有66折優惠,咁質素會唔會有所下跌?今日就等我去食下先。Set U (二人前) $2188(正價)前菜有合桃小漁乾、芥末八爪魚和沙律菜,食完即刻胃口大開。活龍蝦原隻活龍蝦🦞燒香後切件,龍蝦🦞肉質感爽口;龍蝦頭一啲都冇嘥,起哂啲膏整成醬汁,而殼就用嚟煮之後麵豉湯🍵。鵝肝多士鵝肝表面煎得焦香,口感柔潤,油脂香肝味濃,加埋香脆嘅多士,非常好味😍。仲有燒菠蘿,食完正好解一解膩。日本豚薄燒薄切豬肉烤得焦脆,包埋蒜蓉和蔥花一齊食,層次感十分豐富。蝦乾蟹子炒飯飯炒🍚得粒粒分明,每一啖都充滿蛋🥚、切粒蝦乾🦐、蟹子及蔥花香味。炒雜菜野菜🥬新鮮,炒得香口,調味啱啱好😋。海鮮湯個湯熱辣辣🔥,味道非常鮮甜,加上用了龍蝦殼,再多了份鮮味,鮮上加鮮,十分好飲😋。甜品甜品係雪糕,我地分別揀咗紅豆同芝麻味,食完大滿足。

Set U (二人前) $2188(正價)

前菜有合桃小漁乾、芥末八爪魚和沙律菜,食完即刻胃口大開。

活龍蝦

鵝肝多士

日本豚薄燒
薄切豬肉烤得焦脆,包埋蒜蓉和蔥花一齊食,層次感十分豐富。

炒雜菜
野菜🥬新鮮,炒得香口,調味啱啱好😋。

海鮮湯

甜品
甜品係雪糕,我地分別揀咗紅豆同芝麻味,食完大滿足。

2024-04-17
用餐时段
2024-03-29 1333 浏览
好中意食鐵板燒,但價位通常都有d貴,唔係特別既日子都唔會去食。呢排幫朋友慶生,見佢午市66折,加埋佢既海鮮都好豪華,價錢又冇其他鐵板燒咁貴,就帶左朋友黎慶生。我地叫左u餐,有龍蝦、銀雪魚、日本豚。首先食左前菜先,沙律都好正,有士多啤梨,賣相可觀。跟著師傳就係我地面前燒半隻澳洲龍蝦。拆肉,切成一口一口,仲有龍蝦膏,肥美可口,大滿足。師傳真係神乎奇技,處理龍蝦一板一眼,好似好簡單,但有好多年既功力。切完個龍蝦頭後,一d都唔浪費,拎左去bowl龍蝦湯比我地飲,食到濃濃既龍蝦味,個龍蝦頭仲有d肉可以食添呀!個銀雪魚師傳都煎得好靚,肉皮煎到好香脆用黎做裝飾,最後我都有食到。鵝肝多士煎到恰到好處,好香好惹味。日本豚包住香蔥、各款配料,蔬菜加蔥,一d都唔油膩。櫻花蝦飯炒到好香,師傅打蛋仲好勁添!粒粒分明既飯加埋配料,真好食!甜品係雪糕,有lychee同埋芝麻選,我食既係lychee,好清新,加埋薄荷葉,靚。最驚喜係師傅用麵粉整左個tinkerbell比我朋友,佢比我地選圖案同埋字,師傅倒轉都寫到happy birthday既英文字。勁!最後仲比我地入去同幅藝術品影相添。朋友係度過左個難忘既生日!

鵝肝多士煎到恰到好處,好香好惹味。

日本豚包住香蔥、各款配料,蔬菜加蔥,一d都唔油膩。

2024-03-29
鐵板超位於尖沙咀,地點超方便,附近返工放lunch想食返餐好嘅叉叉電都可以考慮下~呢度嘅鐵板燒和牛真係超正,入口即溶好有牛味,燒完溢出牛油嘅香真係超正,唔會燒得太乾,裏面仲鎖住肉汁好Juicy,師傅仲好細心兩件走青兩件冇走,滿足食客提出嘅需要😋燒海老同埋鱈魚又係超好味,蝦好新鮮又大隻,火侯剛剛好,將海鮮嘅鮮味迫晒出嚟~鱈魚好嫩滑,將魚油煎出魚皮好脆,口感非常豐富😍鵝肝多士好邪惡,鵝肝油非常甘香,煎完出嚟可能會有啲膩,但係配合脆多士吸左啲精華中和咗就好完美,多多都食得落🤩成個餐設計得好好,幾度主菜份量啱啱好唔會太漏,而最後嘅炒飯都好好味好夠鑊氣,啱晒一定要食少少碳水先夠頂肚嘅朋友。前菜沙律蔬菜非常fresh,食完好開胃,而最後有一個炒雜菜,令全餐飯嘅營養更加全面。總括而言,餐廳走中高尚路線,但絕對物有所值,食材新鮮燒得恰到好處,推介大家拍拖生日約埋朋友仔一齊嚟試吓~

2024-09-05 140 浏览
呢次試咗呢個U餐二人前,真係一次奢華同味覺享受嘅美食體驗。首先,作為主角嘅活龍蝦真係100分。呢道菜將龍蝦最鮮美嘅部分完美呈現出嚟,龍蝦肉質嫩滑而富有彈性,鮮甜味道係你一入口就感受到。廚師煮得恰到好處,令到龍蝦肉保持住最佳嘅口感,再配合特製嘅醬汁,令龍蝦更加出色,絕對係一次難忘嘅海鮮體驗。🦞跟住係四選二嘅主菜,呢次我哋揀咗銀鱈魚同帆立貝。銀鱈魚煎得外脆內嫩,魚肉雪白細膩,入口即溶,輕輕嘅鹹香味同魚肉嘅鮮味完美結合,真係令人一試難忘。帆立貝方面,煮得非常嫩滑,保留住原有嘅鮮甜味道,輕輕嘅煎封令外層微微焦香,而內裡彈牙,食落口感滿分。🐟師傅提前知道朋友今日生日,仲特登準備咗驚喜俾佢,畫咗一隻非常之可愛嘅多啦A夢,見到師傅俾心機咁畫覺得好窩心。💕
呢次試咗呢個U餐二人前,真係一次奢華同味覺享受嘅美食體驗。

2024-09-03 155 浏览
今日係我嘅生日,朋友帶我去到呢間餐廳食鐵板燒,呢個套餐主角係龍蝦,份量非常之大,而且蝦肉好彈牙,真係好好味。🥹 另外,我哋都食咗帆立貝同埋銀鱈魚,廚師係我面前非常認真咁製作,可以咁近距離睇到廚師精湛嘅廚藝,非常開心。帆立貝好大粒,咬落爽口彈牙,銀鱈魚外面煎到好香,但係食落又好嫩滑,幾乎入口即溶。🙈日本豚亦肉質鮮嫩,帶有微微嘅油脂香氣,唔會過於油膩喂。🐷最後,蝦乾蟹子炒飯亦都唔錯,炒飯粒粒分明,帶有蝦乾嘅鮮香同蟹子嘅微微鹹味。🍤另外,套餐仲包括咗沙律、前菜和炒雜菜方面,菜色新鮮。🥗最後,估唔到餐廳俾咗一個驚喜我,廚師知道我今日生日,同埋知道我最鍾意多啦A夢,所以畫咗多啦A夢俾我做生日禮物,上面寫咗生日快樂,真係好靚,俾我一個好難忘嘅回憶。💕

日本豚亦肉質鮮嫩,帶有微微嘅油脂香氣,唔會過於油膩喂。🐷

另外,套餐仲包括咗沙律、前菜和炒雜菜方面,菜色新鮮。🥗

今日即興約朋友食鐵板燒🙊為我們服務的是sam師傅,佢功架十足,有豐富的經驗,令每道菜式都昇華不少🤓🌟午市套餐可享有66折🌟我地就叫左Set Q😌1️⃣合桃小魚乾·芥辣八爪魚·沙律🥗一入座就食前菜先😌新鮮的沙律菜配上黑醋,幾開胃的🙂‍↕️2️⃣大海蝦 🦐肉質新鮮彈牙,而醬汁即用蝦頭蝦膏炒過再淋上蝦身,增添惹味😋第一次啜個蝦頭膏唔苦!好正😋3️⃣香煎銀鱈魚魚皮煎到脆脆的,肉質很滑亦好香魚油味。4️⃣香煎鵝肝鵝肝十分肥美食完口腔充滿油脂香味😌配上黑醋可解油膩感。5️⃣日本豚肉🐷師傅煎到很焦香,肉質嫩滑,而我就中意配蒜片一齊食😋6️⃣蝦乾蟹子炒飯炒飯炒到粒粒分明,每啖都有蝦乾蟹子,鮮味十足。7️⃣炒雜菜及海鮮湯8️⃣豆腐雪糕最後食埋雪糕就畫上完美的句號🐒豐富的午餐

🌟午市套餐可享有66折🌟我地就叫左Set Q😌

1️⃣合桃小魚乾·芥辣八爪魚·沙律🥗
一入座就食前菜先😌新鮮的沙律菜配上黑醋,幾開胃的🙂‍↕️

2️⃣大海蝦

3️⃣香煎銀鱈魚
魚皮煎到脆脆的,肉質很滑亦好香魚油味。

4️⃣香煎鵝肝
鵝肝十分肥美食完口腔充滿油脂香味😌配上黑醋可解油膩感。

5️⃣日本豚肉🐷
師傅煎到很焦香,肉質嫩滑,而我就中意配蒜片一齊食😋

6️⃣蝦乾蟹子炒飯
炒飯炒到粒粒分明,每啖都有蝦乾蟹子,鮮味十足。

7️⃣炒雜菜及海鮮湯

8️⃣豆腐雪糕
最後食埋雪糕就畫上完美的句號🐒豐富的午餐
2024-08-05 320 浏览
日本菜之中,鐵板燒最聲色味俱全🔥坐在鐵板吧枱前,看著廚師舞動鐵鏟,總廚Sam師傅,擁有四十年大廚經驗👨‍🍳流暢自如的烹調技術烹調美食的功架、令人食指大動😃餐廳主打高級日式鐵板燒🇯🇵供應多款生猛海鮮及和牛的鐵板燒菜式😙把南非鮑魚切成薄片🔪吃時口感爽嫩,配上生海苔汁💦更能把屬於鮑魚自身的鮮味牽引出來😋主角龍蝦出場,賣相震憾🦞將龍蝦起肉後加牛油煎香🧈一口吃下,肉質來得爽嫩彈牙😍帆立貝煎至表面金黃焦香🦪內裡軟嫩,鮮甜多汁🫶配埋魚子醬及脆脆紫菜,層次豐富🤤A4和牛可選薄燒或厚燒,我們點了後者🐮經過鐵板熱力揮發後的和牛🥩肉質嫩而多汁,油脂分佈均衡,入口軟嫩🤩銀鱈魚脂肪含量高,較為多汁🐟蛋白質亦十分豐富🥚魚肉呈珍珠白色,口感柔軟🤗魚皮煎至香脆,十分香口🥹甜品有豆腐雪糕🍨食落軟滑豆味香濃,大豆的香味在囗中慢慢散發,感覺清新又健康😁
日本菜之中,鐵板燒最聲色味俱全🔥
坐在鐵板吧枱前,看著廚師舞動鐵鏟,
總廚Sam師傅,擁有四十年大廚經驗👨‍🍳
流暢自如的烹調技術
烹調美食的功架、令人食指大動😃

餐廳主打高級日式鐵板燒🇯🇵
供應多款生猛海鮮及和牛的鐵板燒菜式😙

把南非鮑魚切成薄片🔪
吃時口感爽嫩,配上生海苔汁💦
更能把屬於鮑魚自身的鮮味牽引出來😋

主角龍蝦出場,賣相震憾🦞
將龍蝦起肉後加牛油煎香🧈
一口吃下,肉質來得爽嫩彈牙😍

帆立貝煎至表面金黃焦香🦪
內裡軟嫩,鮮甜多汁🫶
配埋魚子醬及脆脆紫菜,層次豐富🤤

A4和牛可選薄燒或厚燒,我們點了後者🐮
經過鐵板熱力揮發後的和牛🥩
肉質嫩而多汁,油脂分佈均衡,入口軟嫩🤩

銀鱈魚脂肪含量高,較為多汁🐟
蛋白質亦十分豐富🥚
魚肉呈珍珠白色,口感柔軟🤗
魚皮煎至香脆,十分香口🥹

甜品有豆腐雪糕🍨
食落軟滑豆味香濃,
大豆的香味在囗中慢慢散發,
感覺清新又健康😁
  • 南非活鮑魚
  • 活龍蝦
  • 帆立貝
  • 日本A4和牛厚燒
  • 銀鱈魚
  • 豆腐雪糕
2024-08-04 235 浏览
餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍咁我地叫左個Q餐😛原價兩位$1988🤪午市仲要有六六折優惠😎抵到爛呀☺️👍~合桃小魚乾+芥辣八爪魚☺️小魚乾非常香甜👍八爪魚夠新鮮☺️~大海蝦🦞非常新鮮 肉質嫩滑 😍食到停唔到口👍~法國鵝肝😛入口即溶 鵝肝極新鮮😍配上勁重牛油嘅多士 非常之正👍~銀鱈魚🤪第一次鐵板燒食魚 估唔到有驚喜喎😛魚肉嫩滑 完全冇腥味👍☺️~日本豚🤒豚肉質素超高😘脂肪分布平均 有啲似食緊和牛嘅感覺👍😛~蝦乾蟹籽炒飯😬飯粒分明 配料質素奇高😍味道都非常配合😎~豆腐雪糕🍦極重奶味😍非常正👍最後師傅仲好有心 畫咗個公仔俾我哋影相打卡☺️🤪👍下次有機會一定再嚟食呀😘
餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍

極重奶味😍非常正👍

最後師傅仲好有心 畫咗個公仔俾我哋影相打卡☺️🤪👍
下次有機會一定再嚟食呀😘

2024-07-18 384 浏览
其實位於尖沙咀呢間嘅鐵板燒餐廳我都唔係第一次幫襯,之前朋友請食飯食過一次😜😜門面看似普通,入到去你會發覺環境又大又舒服,燈光亮度適中,設有包房。裏面仲有老闆超多嘅超人同其他動漫Figure今日下午茶時段咁啱路過,入去簡單咁食返個鐵板燒😋雖然師傅每樣食材都會介紹一下,但我已經唔記得咗佢講過啲咩😂😂我只可以話相片中嘅蝦,俾師傅煮到好似龍蝦咁好味。a4和牛厚燒脂肪分布比例均勻適中,食落去入口即溶但係又唔會覺得好肥好膩。鵝肝配菠蘿呢個組合都好Fresh,特別係一塊高質量嘅鵝肝配烤過嘅菠蘿,食完絕對係齒頰留香,可以回味好一段時間。比較驚喜嘅可能係發酵過嘅黃花魚,定唔知叫做青花魚。反正係海鮮街市會可以買到嘅魚,平時阿媽都有煮,我對呢隻魚嘅印象同印象都好一般,但估唔到師傅係可以煮到好似食緊一啲比較矜貴啲嘅魚,我先知道原來廚師先係最重要😂😂前菜甜品炒飯呢啲我覺得比較大路啲嘅嘢,不過都唔錯,整體味道非常OK👍🏽👍🏽不愧係值得我一食再食嘅餐廳
今日下午茶時段咁啱路過,入去簡單咁食返個鐵板燒😋

午市全單六六折!晚市都有全單八八折,有朋友係嘴刁之人,食過推介呢間鐵板超,晏晝抵咁多,難得平日放假嚟食。環境超大間,每個鐵板位都係獨立隔超,私隱度幾高,比我感覺好適合啲商務客宴,一間間包房咁。餐牌有單點有套餐,都有六六折,揀咗中位價套餐Q。 套餐Q $1988(二人前) 包括:大海蝦、法國鵝肝/銀鱈魚/帆立貝/聖子皇(4選2)、日本A4和牛厚燒或薄燒/澳洲羊架/日本豚(4選1)、蝦乾蟹子炒飯或稻庭湯烏冬、沙律、前菜、季節野菜及炒雜菜、海鮮湯及甜品 沙律、前菜選好餐無耐就會上沙律、前菜、季節野菜,是日前菜及季節野菜係合桃小魚乾芥末八爪魚。 大海蝦 真係超大隻,長度有龍蝦咁大隻😳 師傳三兩下手勢就將佢拆殼,開背處理污糟物,會煎至微焦口感,肉質相對上會過咗少少火,但夠新鮮所以仍然保掛彈性,再附少許蝦膏。師傅仲會唔浪費個蝦頭,燒埋比你食! 法國鵝肝/銀鱈魚/帆立貝/聖子皇(4選2)由於是日聖子皇缺貨,我地揀咗法國鵝肝及帆立貝,鵝肝一咬落去就溢出油脂,入口即化,配上多士及甜醋降膩,食完再食返舊菠蘿清清口腔再食下一樣。帆立貝兩面煎到微焦,入面保持半生熟,最後再用牛油焯焯兩面更香,佐以海帶湯清新

餐牌

有單點有套餐,都有六六折,揀咗中位價套餐Q。

套餐Q $1988(二人前)

沙律、前菜

燒蝦頭

法國鵝肝/銀鱈魚/帆立貝/聖子皇(4選2)
法國鵝肝
帆立貝

由於是日聖子皇缺貨,我地揀咗法國鵝肝及帆立貝,鵝肝一咬落去就溢出油脂,入口即化,配上多士及甜醋降膩,食完再食返舊菠蘿清清口腔再食下一樣。帆立貝兩面煎到微焦,入面保持半生熟,最後再用牛油焯焯兩面更香,佐以海帶湯清新一啲。

日本A4和牛厚燒

揀咗厚燒有口感啲!五成熟,火喉都控制得好,唔算太多油脂,口感實在。

蝦乾蟹子炒飯或稻庭湯烏冬 及 季節野菜及炒雜菜
蝦乾蟹子炒飯及炒野菜

蟹子好似配炒飯會正啲(雖然我好想食烏冬🤣),果然無揀錯,因為用鐵板炒確係做到乾身好多!用雞蛋炒香,再加上落勁多蒽,加色再炒,好食😋 炒雜菜就落多咗少少醬油有啲偏鹹。

海鮮湯及甜品
海鮮湯
甜品

最後飲埋個海鮮湯及甜品雪糕,完!

同場加映花絮!
超可愛鐵板繪畫
原來唔一定生日先有特別待遇,客人要求都有畫睇

法國鵝肝
帆立貝
蝦乾蟹子炒飯及炒野菜
超可愛鐵板繪畫
2024-07-13 245 浏览
今日嚟到屹立尖東海旁多年嘅鐵板餐廳-鐵板超,相信店主係超人迷,因為店內裝飾櫃全部都係超人公仔。前菜餐廳安排咗芥末八爪魚,合桃小魚乾,沙律菜作為前菜。三樣都酸酸甜甜,大熱天時有助開胃。套餐Q $1988(二人前) 店家第一道菜為帆立貝,大大粒好鮮甜,廚師亦冇做過多嘅調味,用鹽,黑胡椒煎香兩邊,之後將佢微微浸泡係海帶汁入面。第二道海鮮為大蝦,詩詩會將蝦頭同蝦身分開煎香,表面焦香,安排嘅蝦膏醬汁伴住大蝦食,鮮味會更加突出!鵝肝配多士相信大家都唔陌生,廚師為咗消除鵝肝帶嚟嘅油膩感,刻意安排咗黑醋點綴同埋菠蘿。令到大家負擔無咁大日本A4和牛厚燒,建議大家揀五成熟,啖啖油香,搭配埋蒜片食就岩岩好!炒雜菜,主要都係芽菜同埋一啲蔥,食完牛肉同海鮮用嚟解膩。!蝦乾蟹籽炒飯,廚師用上大量蟹籽同埋乾蔥,亦都會融入炒香櫻花蝦乾,香味滿溢!蜆肉味噌湯,同其他日本餐廳有別,唔係剩係得味噌鹹味,反而蜆肉鮮甜更為突出!甜品亦都係抹茶同紅豆雪糕二選一!相信味道嚟講係比較罕有,唔淨係雲呢拿味!午市仲有66折,加埋有畫睇

套餐Q $1988(二人前)

炒雜菜,主要都係芽菜同埋一啲蔥,食完牛肉同海鮮用嚟解膩。!

午市仲有66折,加埋有畫睇

2024-06-16 174 浏览
今天客戶介紹我到尖沙咀冠華中心「鐵板超」吃日式鐵板燒,很滿意嘅一餐午飯!~鐵板活龍蝦🦞:師傅用心即席烹調,肉質彈牙!~鵝肝多士🥪:口感豐頤肥美,放在多士上去吃,簡直一絕!~日本豚🐷:先把豚肉煎香,再把蔥蒜放上變成豚肉卷,香脆美味!~ 蝦乾蟹籽炒飯🍚:炒飯粒粒分明,師傅會細心問你是否喜歡吃乾身的炒飯,很細心。~日式炒雜菜🥦:師傅會用鵝肝油去炒,好香好味!~龍蝦頭麵豉湯:非常濃郁香甜,大讃!原來現在還有午餐優惠,凡12:30-17:00入座 18:30 前離座計即可享有全單六六折非常抵食!值得推薦!
~鐵板活龍蝦🦞:師傅用心即席烹調,肉質彈牙!
~鵝肝多士🥪:口感豐頤肥美,放在多士上去吃,簡直一絕!
~日式炒雜菜🥦:師傅會用鵝肝油去炒,好香好味!
~龍蝦頭麵豉湯:非常濃郁香甜,大讃!
原來現在還有午餐優惠,
凡12:30-17:00入座
18:30 前離座計
即可享有全單六六折
非常抵食!值得推薦!

在朋友的强烈推荐下,今天来铁板超”探个店,简直不要太好吃哦🤣这次我尝试了二人前1988💰套餐,其中最让我惊艳的就是法国鹅肝了!入口即化,口感细腻,搭配着淡淡每一口都是对味蕾的极致挑逗,让我忍不住连连称赞😋除了鹅肝,帆立贝和日本A4和牛厚烧也是一绝。帆立贝鲜美无比,咬一口就能感受到海洋的馈赠;而和牛厚烧则是满满的肉香,虽然是厚切搭配炒饭一点也不油腻。值得一提的是这家店的食材都非常新鲜,让人吃得放心。而且服务员的态度也非常好,让人感觉非常温馨。

2024-05-18 177 浏览
這家日式鐵板燒店真是太棒了!一進去就能聞到讓人垂涎欲滴的香味。他們的銀雪魚鮮嫩多汁,每一口都讓我感覺好像在海邊一樣。龍蝦更是鮮甜可口,一看到龍蝦就讓我開心。鵝肝多士簡直是人間美味!鵝肝的香氣和多士的酥脆完美結合。蔥蒜燒豚肉也很好吃,肉質嫩滑,味道很濃郁。炒雜菜和炒飯是絕配!蔬菜新鮮脆甜,炒飯酥香可口,一定要試一試。最後的龍蝦頭湯讓我感覺像在喝一碗滿滿的幸福!湯汁濃郁,龍蝦的鮮味十足。不愧是餐廳的招牌菜。整體來說,這家鐵板燒店食物美味,服務親切,價格也合理。下次一定會再來品嚐!

• 法國鵝肝
  • 活龍蝦