2023-07-13
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧燒烤堂今日喺中環開設全新分店,之前食過旺角嗰間都有深刻印象,中環的新分店呢更加華麗有風格,所以馬上去捧場!點返多款當時覺得好食嘅菜式先!黑糖燒菠蘿$40真係必食菜式之一,甜嘢其實通常都係留返最後先寫呀但係我覺得嚟到依度呢真係一定要食!菠蘿爆汁,又有薄脆點糖!豚肉節瓜波板糖又係另外一道招牌菜之一,同埋蛋黃一齊食,彩色嘅特別之處,係豚肉同節瓜一層層相卷係一齊,分擔咗豚肉油膩嘅感覺焦糖鰻魚芝士玉子燒上次食過之後都覺得好正!鰻魚玉子燒就食過,但係加多左薄脆焦糖,真係更加加分!另外一個必點菜式就係焦糖青蘋果鵝肝多士!價錢$108!鵝肝絕對又厚又大,唔使擔心食唔落,因為中間有一層生青蘋果,大大減低肥膩感!再加焦糖,口感上晝又脆又爽又軟,口感豐富味道更加豐富!另外今次亦都有食到提燈!自從第一次食過之後就上癮另外亦都有不錯嘅海鮮選擇,例如蒜蓉燒廣島蠔,鹹蛋虎蝦,川燒活元貝(真係都幾辣)!值得一提係選擇真係非常之多!包羅萬有之外,口味亦包括左各國不同風味!所以去一間餐廳已經可以吃遍各種不同類型嘅菜式令我喺飲品方面呢推薦佢哋嘅甘草柑橘咸鹹檸七!有別於一般嘅
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
點返多款當時覺得好食嘅菜式先!
黑糖燒菠蘿$40
豚肉節瓜波板糖
焦糖鰻魚芝士玉子燒
上次食過之後都覺得好正!
鰻魚玉子燒就食過,但係加多左薄脆焦糖,真係更加加分!
另外今次亦都有食到提燈!
自從第一次食過之後就上癮
令我喺飲品方面呢推薦佢哋嘅甘草柑橘咸鹹檸七!有別於一般嘅鹹檸七,味道單調只有酸同鹹味,加入左甘草同埋柑橘,口味豐富又容易解膩
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
燒烤堂 (中環)
中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖