香香燒的大名早已經聽過。真空低溫烹調既串燒雜誌有報導過,亦係有d明星既相有登過......不過一向對呢d野視作綽頭,作為一個為食既打工仔,我其實只關心食物好食唔好食,同價錢抵唔抵。所以友人提出為我慶生的邀約到此,本有點擔心有言過其實的狀況。不過出乎意料之外,香香燒令我驚喜之餘,還有點點感動: 餐廳例湯飲得多,但足料〝冇味精、夠火侯到骨都林晒(係,仲好足料),真係第一次飲到。檸檬白酒煮花甲- 唔係白酒咁簡單,店主話佢試味調味既汁汁,好好飲﹗ 我like 的日式胡麻醬tomato,yummy! 另外有個好spicy的涼拌木耳都好味﹗ 燒物,有d我地一見到就忍唔住吃了,忘記了拍照食物送上檯時熱騰騰,好香口,但一d都唔乾身,唔通就係真空低溫烹調既功勞店員滿場飛介紹菜式、問意見、傾計,我覺得好聰明既做法,不單令人覺得受重視,而且顧客反應最直接,証明有心將水準保持。雖然今餐朋友請唔駛我俾錢,不過價錢有呢個水準我覺得好抵,下次我會再約朋友再encore,同埋好想試佢個私房菜﹗
香香燒的大名早已經聽過。

不過出乎意料之外,香香燒令我驚喜之餘,還有點點感動:

如媽媽煲的靚湯
檸檬白酒煮花甲- 飲都飲光光﹗
清新可人番茄胡麻醬沙律

燒物,有d我地一見到就忍唔住吃了,忘記了拍照

好like 的燒"椒"

题外话/补充资料: Remarks: 為穩陣起見,提提大家最好提早book位,或者比晚飯既peak hour 早少少上到去。 眼見當日並不是weekend 公眾假期,七時許已經爆場。
2012-10-17
庆祝纪念
生日
如媽媽煲的靚湯
清新可人番茄胡麻醬沙律
檸檬白酒煮花甲- 飲都飲光光﹗
好like 的燒"椒"