2011-12-16
今日同女朋友夜晚出街食飯,到左尖沙咀又唔知食咩好,後來去到厚福街,發現有一棟全新食市大樓可能我耐冇出街食飯,唔知有棟咁既野,原來開左3個幾月,去到樓下時有個亞姐係到介紹佢地間餐廳我同我女朋友又唔知食咩好,咁就聽個亞姐講上左去11/f,一上到去見到間餐廳格局好高級,(心諗一定好貴)我先睇睇餐牌,見到又唔算太貴,咁就入去諗住個經濟2人set$288,點知我女朋人睇睇下又想食好d結果叫左個牛魔王餐4百幾蚊,個餐都好多野食,有法國菜+日式燒肉先來餐湯我地點左黑松露野菌湯,個湯好香同好濃既黑松露味,我非常中意呢個湯,但我女朋友覺得比較重味,再來頭盤鹽焗牛舌,個牛舌付加左一碟黑醋,呢個配答好新鮮,值得一式主菜出埸,大約有5至6樣既牛肉跟幾個醬汁,牛肉就已經set左,而醬汁就可以選擇3樣,我地要左果味,鹽燒,柚子我個人比較喜歡果味,有點鮮果既甜味配牛肉鮮味,味道好特別,而牛肉又好新鮮,所以主菜我都好滿意到左呢個時候我已經有7,8成飽,再來一個石頭飯,味道ok最後上埋甜品,我本人對甜品興趣不大,冇咩意見,而我女朋友就非常中意呢個奶凍,佢話好香奶味,好滑又唔太甜,所以好中意,埋單+埋1...5百蚊到,每
到左呢個時候我已經有7,8成飽,再來一個石頭飯,味道ok
所以好中意,埋單+埋1...5百蚊到,每人2百幾蚊食到一餐我滿意飯,唔算貴,我下次一定會再去,想試下個海鮮餐,
我比較中意食海鮮,今次要就女友@@