My Taiwanese Afternoon Tea💫..台灣菜,總帶點點文青風。一間主打正宗台南口味台菜,聽說食材都來自台南呢。一定不少得台灣牛肉麵🍜,仲有多款小食、甜品、飲品,款款價錢都大眾化,份量亦不少呢。而且下午茶仲好抵食啊啊啊😍,呢日下午就來吃個台灣正菜。.悄悄告訴你。。下午茶時段由:14:00-17:00,多款套餐由$3x up,連飲品☕️ 真係好抵食啊。.ll $28Fried Dumpling w/ Osmanthus Chicken Wing2隻餃子🥟 拼2隻雞翼,香脆餃子包著滿滿餡料;桂花蜜汁沾滿炸雞翼🐥,帶著點點桂花清香。..ll $43Tomato Noodles Soup w/ Popcorn Chicken Fillet雞排大大塊又香酥,米線下午茶套餐,仲配香濃台式奶茶☕️ Taiwanese Milk Tea,真係好抵吃呢。.ll $64Beef Noodles Soup w/ Tendon & Brisket份量很大的牛肉麵🍜 半筋半腩🐮 岩晒我,而且紅燒湯底味道調得不錯,麵條吸盡濃濃湯汁,亦有配菜呢。.ll $38Marinated Beef Tripe古

My Taiwanese Afternoon Tea💫

l[現做煎餃子 配桂花雞翼]l $28

l[特濃蕃茄鹽酥雞排米線]l $43

l[紅燒半筋半腩牛肉麵]l $64

l[古祖味滷水牛肚]l $38
Marinated Beef Tripe
古祖味小吃,牛肚不少亦炆至軟淋入味。

l[台南手工餡餅]l $28 2件 / $52 4件
Homemade Minced Pork Bun
手工餡餅,皮薄包滿肉餡,煎香趁熱食,不錯。

除左台灣菜,餐廳仲設有外賣特飲,種類不少。除左傳統珍珠奶茶外,仲有好多不同創意特飲:🖤l[珍珠阿華田 Pearl Ovaltime]l $24,岩晒唔飲茶人士又吃到珍珠。

另一款冬日特飲:💛l[薑蜜薏仁茶 Barley Ginger Tea]l $24,薑味濃又養生飲品,岩晒我夠薑呀👻,冬日keep住暖笠笠。
×××[四季良晨 -Cafe Mikoo]×××
©將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖