2025-07-16
之前經過銅鑼灣,見到這間的壽喜燒,已經很想試,但很可惜walk in沒有位子。這次專登預早一天book定桌,誓要試試究竟好不好吃!想食既朋友記得要早啲係社交媒體網站/搜尋平台book啊。越早book越好!入到去,見到個餐牌有幾款牛推介,我就揀了特選肩胛壽喜燒套餐同埋牛板健壽喜燒套餐。有120g/180g選擇,啱曬食肉的朋友!個陣既我太肚餓,所以嗌了180g,上菜時,兩碟牛望落好新鮮!1. 180g牛板健壽喜燒真心推薦!牛味濃鬱,肉質嫩滑到不得了!每一口都充滿牛肉的鮮香,配上壽喜燒醬汁,真係好好食。2. 180g肩胛壽喜燒肩胛非常美味,入口即溶,肉質嫩滑。我個人鍾意食肩胛多一點,我覺得好食過牛板健,愛牛人士絕對要試!之後嗌了兩杯飲料~3. 日本巨峰提子梳打4. 日本白桃汁梳打兩杯感覺同普通梳打飲品差不多,冇咩特別。個人認為鍾意食牛的朋友一定要來試試!個種入口即溶的口感真的很難形容比你聽!雖然飲料略為普通,但值得來食牛!如果想食正宗又高質的壽喜燒,這家餐廳絕對值得要試!下次會再來試試其他牛既部位!
1. 180g牛板健壽喜燒
2. 180g肩胛壽喜燒
之後嗌了兩杯飲料~
3. 日本巨峰提子梳打
4. 日本白桃汁梳打
兩杯感覺同普通梳打飲品差不多,冇咩特別。