2020-03-18
When you know you are born with having Japanese food 24/7😂🤣*****呢間係我一去再去嘅日本🇯🇵居酒屋, 不得不開Post同大家介紹下🤤💓 今日個Post就長話短說🤣 簡單介紹Order左嘅菜式同最推介邊樣😏 基本上寫得出黎嘅都覺得好食🤪• 今日嘅主角有:⭐️白子剌身 - 好食🤤 呢到嘅做法同立鮨唔同, 係有少少醋漬咁吊下味😗 身為一仲白子愛好者, 絕對會為左佢特登黎食🤣⭐️赤貝剌身 - 份量黎講冇我食開一間日本餐廳咁多🤔 但都鮮甜! 但我始終都係鐘意原隻咁用殼上🙈⭐️炙燒左口魚邊壽司 - 純粹個人喜好要叫呢個😛 不過相信係第二到都可以要比再平啲而且口味差不多嘅左右魚邊🤪⭐️千層海膽飯 - 如果有budget嘅朋友不妨叫埋呢個試下😋 隨左呃like之餘, 仲可以啖啖海膽同吞拿魚容送飯😝⭐️酒盜芝士 - 喜歡芝士嘅朋就絕不能錯過呢道菜😏 上面有少少似螢光魷魚🦑舖左係啲忌廉芝士上面, 拼埋淡淡嘅芝麻梳打餅簡直係完美😍⭐️針魚剌身 - 唔係成日食到, 幾特別😍 之後再去想試都賣晒🙊 本身係偏淡味嘅魚, 所以搭配仲醬汁入口會更加有層次🥰⭐️活帶子剌身
• 今日嘅主角有:
⭐️活帶子剌身 - 見到隔離叫, 又叫黎試下😂 又係好少係外面見到🙊 (可能我見識少🤣)
仲有啲冇影到相嘅菜式😚:::
⭐️鹽燒油甘魚鮫 - 呢到嘅魚鮫份量唔算多, 但味道同質素上個人認為略勝外面好多居酒屋😎
⭐️枝豆 - 好朋友必叫菜式😂😂😂 等野食果陣過下口癮都唔錯😙
因為係好朋友請嘅生日飯, 所以實際價錢就冇計到出黎🙈 但其後我都有再食過再叫埋酒價錢上都Okay👌🏽 我個人認為性價比算高😝 尤其係佢啲剌身拼盤, 上一次都比我地換金目鯛...加分😏 不過都要留意返, 換嘅話都要睇每款魚嘅來貨價🙊
• 好食指數: 🌸🌸🌸🌸🍃(5朵為最高, 葉為半數)
• 抵食指數: 🌸🌸🌸🍃(5朵為最高, 葉為半數)