肥豹一同豹友講話今晚想食粥底火鍋🍲啲豹友們異口同聲地講:「鍋心😂」唔食都唔知咁出名😂咁就好野緊係要同大家分享啦👍🏻🦭直接一句:「海鮮新鮮到要搵蓋遮住,驚啲蝦彈走😂」。今次肥豹試左🦭1. 肉蟹+沙白蜆 & 龍蝦+沙白蜆餐 (二人份量)先講下個兩位主角肉蟹🦀同龍蝦🦞先,蟹肉鮮甜,即使係粥底淥過都唔係因為咁而變得好老🦭食落去一梳梳,啖啖肉👏🏻最估唔到係呢個季節啲蟹仲有黃😋至於龍蝦就爽口既🦞,不過份量唔係幾夠😂肥豹一啖就食曬😂至於啲海鮮就有沙白、鮑魚、海蝦、大尾魷、多寶魚同貴妃蚌😋講下啲沙白先,唔知係好手氣定點😂隻隻都漲卜卜,同埋好在有聽啲員工講,落左沙白先,等佢吐曬啲沙先食👍鮑魚、海蝦同貴妃蚌都好大隻,而且食落好新鮮,一啲都唔硬😋呢到肥豹特別想講下隻大尾魷,個人覺得係最好食既海鮮👍唔好以為落係粥底到就無味,反而淥完個味道仲出同埋濃👍啲粥水帶曬啲鮮甜味出黎👍😋另外,多寶魚呢個又係少見既食材,本身好驚啲魚一煮就爛曬😂然後一鍋都係骨,但估唔到佢煮完都唔會散曬,而且都係大骨,食落去又係啖啖肉咁幾爽👍講埋個粥底🦭咁佢比再南瓜同芋頭去煮個粥底,出到黎金黃色,好有食欲🦭最尾店員將菜脯、豬油渣同埋芫茜加落去
肥豹一同豹友講話今晚想食粥底火鍋🍲
啲豹友們異口同聲地講:「鍋心😂」
唔食都唔知咁出名😂咁就好野緊係要同大家分享啦👍🏻

🦭直接一句:「海鮮新鮮到要搵蓋遮住,驚啲蝦彈走😂」。

今次肥豹試左🦭

1. 肉蟹+沙白蜆 & 龍蝦+沙白蜆餐 (二人份量)

講埋個粥底🦭咁佢比再南瓜同芋頭去煮個粥底,出到黎金黃色,好有食欲🦭最尾店員將菜脯、豬油渣同埋芫茜加落去煮成個粥😋唔單只吸曬啲海鮮味(肥豹有特登留啲蝦頭🦐,等個湯濃啲),仲香甜暖胃,作為收尾好正👍

另外仲有8款自選配料🦭都幾多野係出面無見過😂竟然有小籠包,芹菜丸、自家製雞軟骨丸🦭整體不過不失,肥豹都係中意海鮮多啲😂🦭

豹言豹語:
見到OpenRice好多人話鋪頭人數唔夠,搞到啲運作好亂💫可能肥豹食個陣6點幾唔算多人🙈其實佢啲服務真係好好👍🏻第一時間同我地講要落啲咩料先,話沙白個啲落先因為會吐沙😛咁就幫我地起左啲沙,唔好影響其他海鮮🦞

其次係肥豹真係無見過打邊爐會有員工拎住啲湯問你使唔使加湯😂同埋啲店員真係好吹得,加湯個陣仲要搭埋slogan:「幫你加啲幸福、加啲美滿😂😂😂」幾正架👍🏻