2014-01-30
餐廳環境唔錯, 暗黃既光,木既裝修, 牆上既掛畫同樑上既裝飾, 幾有氣氛, 有置身SRI LANKA既感覺。唔知係咪比較夜, 冇乜人, 侍應好nice咁介紹D唔同既菜色先有complimentary薄脆, 本身已經幾好味, 鹹鹹地, 配埋個甜既真係有果肉既醬, 都幾夾Sweet lassi 好似有D稀.. 斯里蘭卡式炒米粉: 一眼望埋去以為係炒飯, 細望之下先見到係切碎哂既米粉, 口感幾特別。雞肉炒得嚡左。整體味道都OK。黑咖哩羊肉:Menu畫左3隻辣椒,有D辣啦, 冇佢講到咁辣。第一次食黑咖哩,稀到水咁係咪正常? 叫左個Plain Roti 諗住配咖哩食, 但係稀到點完等於冇點, 淨係整濕左個Roti, 唔入味。羊肉可以啦, 冇酥味, 但有少少嚡。 春卷比較好食, 個皮同中式春卷唔同, 厚好多, 有D似炸魚手指個種粉。上菜時熱辣辣, 餡主要係薯仔同蔬菜。Love cake: 比個名吸引左。佢介紹係用fruit做既甜品。偏甜,brownie texture 既蛋糕, 食唔到有水果,反而有一粒粒好似nuts。Overall 感覺都唔錯既, 食物質素都可以, 斯里蘭卡菜唔多, 而且環境條氣
Sweet lassi 好似有D稀..
Overall 感覺都唔錯既, 食物質素都可以, 斯里蘭卡菜唔多, 而且環境條氣氛亦適合傾下計, 敍下舊。