2020-04-26
早餐係好重要嘅一環,我好希望每一天都會有個美好的晨早開始!今次同朋友去咗荃灣如心廣場呢間cafe:Alchemy Coffee,環境唔錯,食物都幾好。餐廳格局唔錯,空間感充足。顏色以白啡為主。先點一份Sandwich Turkey Green Tomato Yoghurt $79.0,火雞香口,份量足夠。沙律菜清爽新鮮,配上希臘沙律醬,味道唔錯呢!最驚奇嘅係吐司有燒紋,口感香脆,極其吸引。Earl Grey Chocolate-R $39.0,淡淡的伯爵茶味配上香濃的朱古力,靚靚嘅拉花令人心情舒暢。朋友叫左Burger-CajunChicken Pineapple $88.0分量足夠,內裡的雞柳清新唔油膩,經過香煎,仲算係健康。沙律菜極多,成個感覺好fresh!!! 另外,菠蘿夠香甜~佢點左Milk Chocolate-ICE $45.0,好正阿~~奶味重,大大杯價錢算係合理。仲有wifi用添🙈🙈🙈
餐廳格局唔錯,空間感充足。顏色以白啡為主。
仲有wifi用添🙈🙈🙈