2019-07-28
話說呢間餐廳係新開張嘅時候都好想黎試㗎啦!佢呢度最吸引我來的原因就係: 佢哋嘅泡菜係原棵上架!我最鍾意係食大大塊嘅泡菜,因為好多市面上嘅韓燒餐廳嘅泡菜都係剪到一片片~ 但呢度係一大棵咁上,可以隨意按番自己喜好去剪成自己鍾意嘅size❤️❤️❤️❤️❤️而且呢度嘅泡菜都係甜甜地,但係辣味非常足夠👍🏻👍🏻👍🏻小菜中既茄子都好值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻有少少豆瓣醬茄子咁嘅感覺^_^我哋要左2份午市套餐 《柞木特選》$188上等牛小排、上牛肋肉、大蝦最值得講一講上等牛小排嘅油脂分布比例幾唔錯,入口會有一種輕微溶嘅感覺🤤上牛肋肉應該係用醬汁葉制過,所以甜甜地。其實同一般嘅韓式燒肉嘅味道差唔多,但個肉質挺身👍🏻👍🏻👍🏻大蝦開頭係燒嘅時候冇乜味,燒到尾段就嚟食得嘅時候覺得突然間好香!而且蝦肉好爽口鮮甜,真係幾好《自選烤肉套餐》$148我就揀咗牛舌、上牛肋肉&汁燒黑毛豬五花肉牛舌係食燒肉必備嘅!但係我覺得今日食嘅牛舌就相對普通,唔夠牛香味牛肋肉就有小小硬,但係牛味係有嘅,而且我覺得上面有醬汁嘅會好食過就咁汁燒黑毛豬五花肉,佢個醬汁都係大同小異甜甜地!但係呢個五花肉就幾好食,豬肉嘅脂肪油香好重,而且肉質好爽嫩👍🏻👍🏻👍
而且呢度嘅泡菜都係甜甜地,但係辣味非常足夠👍🏻👍🏻👍🏻
我哋要左2份午市套餐
上等牛小排、上牛肋肉、大蝦最值得講一講
上等牛小排嘅油脂分布比例幾唔錯,入口會有一種輕微溶嘅感覺🤤
《自選烤肉套餐》$148
我就揀咗牛舌、上牛肋肉&汁燒黑毛豬五花肉
汁燒黑毛豬五花肉,佢個醬汁都係大同小異甜甜地!
但係呢個五花肉就幾好食,豬肉嘅脂肪油香好重,而且肉質好爽嫩👍🏻👍🏻👍🏻
《柞木韓牛飯》
碗飯有一半係蔥,一半係韓牛肉碎,上面再加多隻蛋黃
呢碗飯入面嘅肉碎係唔係韓牛應該食唔出😂😂
因為佢啲肉碎唔係特別香,但係配上左蔥同埋醬汁之後,呢個飯會令到你一口接一口😂😂😂