2019-09-07
今日同家人到觀塘食lunch ,見到這間半自助餐,有主菜,而自助食品包括餐湯、沙律、甜品、生果,最驚訝係红、白酒,原來係任飲添,一入到餐廳,一覽無遺的開揚景,仲有好多窗口卡位。我們都是食肉獸,午餐主菜叫了澳洲肉眼扒,五成;另外叫了法式香草羊架。 是日餐湯係中湯花生雞腳湯,好清甜,雞腳超淋。沙律吧都好多款選擇,有飽肚的長通粉,有溫室豆苗,有新鮮白菌,薄脆,主菜澳洲肉眼扒配燒蒜汁上枱,點了五成熟,肉眼扒厚身,喜愛旁邊有燒蒜頭,要有新鮮及這麼大個的蒜頭先可以燒得咁淋的蒜頭,連牛扒一齊食,非常好食,牛扒上天灑滿香草。另一主菜是法式香草羊架配露絲瑪莉汁,有三大支香草羊架,都係$138,超抵食,叫了七成熟,好淋身,肉質夠嫩。因我個人鐘情白酒,再以斟了一杯,估唔到都好fruity, 餐廳還放了一個甜品雪櫃,多款蛋糕,啫喱杯,的的骰骰的一小件,可以試多啲口味。最後食埋新鮮生果,哈蜜瓜同西瓜都好甜。叫埋餐茶咖啡,非常滿足。餐廳右邊還有桌球枱和飛鏢靶,有免費飛鏢耍樂,也有收費的,適合上班族放工happy hour。
一入到餐廳,一覽無遺的開揚景,仲有好多窗口卡位。
是日餐湯係中湯花生雞腳湯,好清甜,雞腳超淋。
因我個人鐘情白酒,再以斟了一杯,估唔到都好fruity,
最後食埋新鮮生果,哈蜜瓜同西瓜都好甜。
叫埋餐茶咖啡,非常滿足。