2019-04-07 82 浏览
今日去波鞋街买波鞋,所以订左一间近旺角既餐厅一试,见相片环境唔错,就订左mini friday 见到店铺有花心思于布置上,又有流声机,又有吊灯摆设咁,营造浪漫、一般西餐厅有既气氛,但实际上感觉卫生一般,枱面、周围有种痴笠笠既感觉,如果可以改一改依方面,应该会更好由于我唔系好肚饿,所以只系叫咗一个主菜——卡邦尼意粉,同埋两个小食。通常我去一间餐厅都会叫佢嘅卡邦尼意粉,因为我觉得如果简简单单嘅菜式都能够煮得好味,其他嘢食应该都唔错。但可惜,意粉唔够弹牙,忌廉感觉落得太重,令到意粉冇乜味道,一般一般。然后到小食——芝士菠菜大啡菇,大啡菇本身冇乜问题,但隔离嘅配菜,唔知点解会配左爆珠,一开始我仲以为系三文鱼子,食落去味道怪怪的,同大啡菇唔相配反而依个酥皮焗田螺味道唔错,酥皮松脆,里面嘅薯蓉都热辣辣,系呢间餐厅值得一试嘅菜式Mini friday 好似出名烧猪手,但今次我冇试到,因为太饱了,但其他菜式真系一般,有机会下次再来吧!

卡邦尼意粉
波菜大啡菇