3K
2019-05-12 363 浏览
朋友一向食開素,見近日開左間素食自助餐,價錢相當相宜,book定枱一齊食個下午茶先。平日下午茶$68,假日$78,銅鑼灣喎,直頭係平添啦。好彩一早book,午市,下午茶,同晚市全full,walkin有排等。我地準時去到,已經有幾枱入左坐,哈哈,即刻出去睇下有咩食先。啲位唔係好濶,但張櫈幾好坐,加上燈光油和,感覺舒服。熱盤區,有各款炒菜,咖哩,南乳蓮藕等等,款式幾多。壽司區,refill得好快。湯品糖水等,幾杰身濃味。影完相即刻埋位食先,試下壽司,雖然係素食,但口感又幾似魚生片㗎喎,哈哈,軟綿綿的飯加上醋味,正呀。後面係天婦羅,有蓮藕,蕃薯,茄子,秋葵等,新炸起爽口不油膩。沙律菜新鮮,醬汁有橄欖油,黑醋,千島醬等。炒菜炒麵也很好味,沒有厚厚的芡汁,仲有春卷餃子燒餅等中式點心也不錯。有蕃薯同芋頭,勁鍾意食芋頭仔,整返隻先。木瓜雪耳糖水,好清潤好味。薑醋蛋好濃味,啲醋同老薑好正,飲左一大碗,哈哈。飲品方面有羅漢果水,紅菜頭檸檬水,豆漿,呢三款都幾甜,想飲無糖可以揀茶包茶,上面呢杯係鐵觀音,啲茶葉都幾靚。仲食左好多其他野無一一影相了,最後要提一提呢個XO辣椒醬,如果鍾意食辣一定要試試,好鮮味

啲位唔係好濶,但張櫈幾好坐,加上燈光油和,感覺舒服。
熱盤區,有各款炒菜,咖哩,南乳蓮藕等等,款式幾多。
壽司區,refill得好快。
湯品糖水等,幾杰身濃味。
沙律菜新鮮,醬汁有橄欖油,黑醋,千島醬等。
有蕃薯同芋頭,勁鍾意食芋頭仔,整返隻先。
木瓜雪耳糖水,好清潤好味。
薑醋蛋好濃味,啲醋同老薑好正,飲左一大碗,哈哈。
仲食左好多其他野無一一影相了,最後要提一提呢個XO辣椒醬,如果鍾意食辣一定要試試,好鮮味,估唔到素嘅XO醬都可以咁好味,正呀!

多野食又refill得快唔使搶,呢個價錢抵到爛,再book枱黎食先。
2019-05-11