2018-07-23
觀塘越來越多特色嘅餐廳有樓上鋪去到茶餐廳以致而家連經典嘅漢堡包店都有,咁真係值得一試咁今次就嚟咗觀塘鴻圖道呢一個好繁忙嘅商業地帶度食午餐咁驟眼睇以為呢一間漢堡包店係好高級同埋會好貴點不知一睇餐牌原來都係平民嘅價錢但係已經可以食到幾高級嘅漢堡包分分鐘仲平過食Burger Kxxx淨係呢一點都已經吸引左我入去咁今次就嗌咗幾樣嘢食包括最經典嘅牛肉漢堡同埋兩款薯條包括芝士肉質雪條同埋肉醬芝士薯條咁首先講吓個漢堡包一食落口已經充滿着香味生菜同蕃茄都係新鮮切所以特別多汁主角牛肉漢堡佢就食到一半就會知道佢只係大約係八成熟呢啲係平時一般漢堡店都未必做得到嘅嘢因為全屬嘅話啲肉會好眼同埋好乾但係呢一度整到嘅就係保留着中間嘅肉汁之後薯條嗰啲我個人推介肉醬芝士薯條首先啲芝士汁同埋肉醬係完全覆蓋着薯條所以絕對唔怕食食吓會食到一條好乾身冇汁嘅薯條再加上全部野都係新鮮製造雖然要等但係個味道話你知你係值得等嘅所以整體來講真係唔錯仲要係二一夾一個幾合理嘅價錢就食到值得推介
咁首先講吓個漢堡包一食落口已經充滿着香味
生菜同蕃茄都係新鮮切所以特別多汁