2024-03-14 345 浏览
想食呢間人氣漢堡包店一段時間 餐廳有室內同室外嘅位置 呢日天氣有啲凍 就坐室內嘅梳化位啦😙脆脆雞堡配芥末蜜糖醬呢個係呢間舖嘅新出品 所以店員推介我哋試吓🍔 果然係好介紹呀 雞塊嘅外層炸得好香脆 炸粉唔算太厚 入面嘅雞肉仲充滿肉汁🐥 好鍾意佢芥末蜜糖醬嘅配搭 原來同件炸雞塊咁夾架 個漢堡入面仲有生菜 番茄同埋芝士呢啲Classic嘅配料🧀燒豬頸肉沙律友人話好想試吓呢度嘅沙律 所以佢就特別啲試咗燒豬頸肉沙律🥗 呢個沙律入面除咗常見嘅生菜 番茄 蒜蓉包之外 仲有少量嘅紅腰豆同埋粟米粒 另外沙律有三款醬汁可以選擇 呢個白色嘅沙律醬就係凱撒沙律醬 配埋豬頸肉原來個味道都唔錯🥰 燒豬頸肉就口感十足 仲好Juicy㗎芝士肉醬薯條薯條份量適中 係幼身嘅薯條嚟嘅🍟 即叫即炸好熱辣辣 加埋芝士同埋肉醬 唔使點茄汁都已經好好味飲品食漢堡包都好想飲返杯汽水 我哋試咗檸檬冰茶同埋零系可樂 呢度嘅冰茶唔會太甜 配薯條都有下火嘅感覺😮呢間漢堡包店都算幾抵食 見餐廳有做happy hours優惠 啤酒配雞翼好似幾正咁 下次要過嚟試吓🍻

脆脆雞堡配芥末蜜糖醬
脆脆雞堡配芥末蜜糖醬

飲品
零系可樂  檸檬冰茶

用餐时段
#MC帶你去觀塘.觀塘返工真係好多好嘢食,今次就去到鴻圖中心嘅food court覓食一下☺️。✨ MOO MOO主打優質美國高質牛肉嘅美式漢堡包🍔,而且麵包由本地工場自製🏭,選用日本麵粉,不含🚫任何防腐劑或任何添加劑。每小時定製麵包,並即場製作漢堡包,保證新鮮‼️✨ 環境雖然舖頭面積唔大,但有室內及室外,店內裝潢以懷舊美式為主軸,設有梳化卡位及一行吧枱位;室內就有戶外木餐枱,十分Chill😜!🥢 美式之堡 $63漢堡包外皮軟熟熱辣辣🍔,咬落勁綿密鬆軟唔黏口,食落帶少少牛油香🤤,美國高質牛肉扒肉質厚嫩、肉味濃郁,幾Juicy💦,配埋煙肉🥓、生菜🥬、蕃茄🍅、半溶車打芝士🧀,每一淡都超豐富😋 至於個秘制醬汁,配搭得幾好,易入口得嚟唔會搶咗牛肉味👍🏻。🥢 德洲之堡 $70超豐富,賣相好吸引‼️有齊安格斯牛肉扒🥩、洋蔥圈🧅、芝士🧀、煙肉🥓,洋蔥圈幾香脆,有啲沾到BBQ醬汁嘅仲惹味🥰!半溶車打芝士包住牛肉扒外層,配埋煙肉,香口濃郁☺️。口感豐富程度No.1🥇!🥢 芝士肉醬薯條 $39薯條炸得啱啱好,芝士溶化喺熱辣辣啖嘅薯條👻,配埋濃郁肉醬,味道不錯👍🏻!🥢汽水(可口可樂/零系可口可樂/雪碧) $12.
#MC帶你去觀塘

🥢 芝士肉醬薯條 $39

🥢汽水(可口可樂/零系可口可樂/雪碧) $12
2023-12-05
2023-12-04 784 浏览
這間位於觀塘主打美式漢堡的小店🍔連麵包都是由本地工場自製 不含任何防腐劑或添加劑 非常有誠意😍漢堡同小食質素有驚喜 價錢亦好親民 lunch有套餐CP值更高👍🏻餐廳座位不算多 也有室外座位感覺都好休閒舒適✨美式之堡套餐配細沙律及汽水漢堡包好鬆軟帶牛油香味🍔新鮮手打美國穀飼牛肉 煎得焦香肉汁好豐富配上芝士煙肉同新鮮番茄生菜 加入香濃惹味的BBQ醬汁🤤絕對是經典的美味 套餐配薯條或細沙律及飲品 亦可以加錢要特飲 選擇多性價比好高✨熱帶之堡套餐配細沙律及汽水🍍牛肉漢堡多了juicy的大片菠蘿再配上酸酸甜甜的千島醬 味道好清新開胃😋套餐的沙律菜好新鮮🥗有番茄粟米及紅腰豆加上健康的黑醋汁非常解膩✨洋蔥圈洋蔥圈大大個份量好多🧅炸得好乾身不會油膩 味道帶洋蔥甜味沒有辛辣感✨芝士魚手指魚手指炸得金黃香脆🐟裡面有流心芝士口感不錯 沾上沙律醬味道好夾👍🏻📍MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

✨美式之堡

✨洋蔥圈
洋蔥圈

✨芝士魚手指
芝士魚手指

📍MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
用餐时段
熱帶之堡
洋蔥圈
芝士魚手指
公司附近有家主打手工漢堡包的小店,位於牛頭角同觀塘站中間鴻圖中心的food court內餐廳有室內及室外,舖頭面積不大但坐位舒服,室內有三張梳化及一行高枱位,室外有六張長木枱,現在的天氣坐室外十分chill✨餐廳的裝潢十分美式,店內的牆壁有幅海邊的圖案,像外國的海邊咖啡室,感覺很放鬆👍🏽🍔經典之堡$60漢堡漢堡餡料十足,有厚肉美國穀飼牛漢堡扒、車打芝士、生菜、番茄、洋蔥餐廳標榜自家製麵包,用了日本麵粉使麵包質地鬆軟不黏口,烤脆過的包面比較香脆,帶有甜味及牛油味牛肉厚身鮮嫩,牛味濃郁,口感嫩滑,十分Juicy自家製醬汁用了沙律醬及其他調味料整成,酸酸甜甜甜,分量恰到好處🍔魚full之堡$62升級版魚柳包,炸魚非常大份,魚柳酥炸金黃,肉嫩鬆脆,配上芝士及生菜、番茄,加上鬆軟的麵包及美味的蜜糖芥末醬,非常香口Juicy🍳咸蛋雞翼拼盤$32雞翼炸得很脆口,味道醃得不錯,加上惹味的咸蛋味,味道香濃,口感juicy🍟肉汁芝士薯條$32餐廳用了粗薯條,金黄酥脆,乾身不會油膩,薯味十足肉汁芝士醬汁用了芝士、醬油、蠔油、牛油、胡椒粉等調成,杰度適中,味道酸酸甜甜,每根薯條都掛滿鹹甜奶香的拉絲芝士,非常香

🍔經典之堡$60
牛肉厚身鮮嫩,牛味濃郁,口感嫩滑,十分Juicy

🍔魚full之堡$62

🍳咸蛋雞翼拼盤$32

🍟肉汁芝士薯條$32
餐廳用了粗薯條,金黄酥脆,乾身不會油膩,薯味十足
肉汁芝士醬汁用了芝士、醬油、蠔油、牛油、胡椒粉等調成,杰度適中,味道酸酸甜甜,每根薯條都掛滿鹹甜奶香的拉絲芝士,非常香濃邪惡

🥤可樂$12

-總體評分-
環境:7.5/10
食物:7.5/10
服務:7/10
抵食:8/10
MOO MOO (觀塘)
📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
  • 經典之堡
  • 魚Full之堡
🍔觀塘地道漢堡包🥓-久唔久嚟開觀塘牛頭角呢頭做嘢 都會返嚟MOO MOO🐄 貪佢材料新鮮味道又唔錯 今次嚟到仲試埋新包㖭✨-🐔脆脆雞堡 $65今次試呢個新出嘅包🙌 雞扒大塊脆卜卜 有啲似港式炸雞髀嘅風味 好食😋 蜜糖芥末醬都夾味👍-🐮經典之堡 $60用上新鮮手打穀飼牛肉嘅patty 肉味濃得嚟夠juicy🥹 特別值得一讚嘅係麵包 咬落又香又煙韌🤤-🍟薯條 $25 / 洋蔥圈 $39 / 可樂 $12薯條同洋蔥圈兩種都試咗 我自己就比較鍾意洋蔥圈🧅 炸得好脆口但係又唔油膩❣️-📍MOO MOO觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖-
🍔觀塘地道漢堡包🥓

🐔脆脆雞堡 $65
🐮經典之堡 $60

🍟薯條 $25 / 洋蔥圈 $39 / 可樂 $12

📍MOO MOO
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
之前返工有用app叫過外賣都覺得唔錯😋我估外賣好食,堂食一定更加正😆同埋重點係堂食真係平好多🤩🐣脆脆雞堡 ($65) 堂食終於可以試吓佢新出嘅炸雞堡😝炸雞又大又厚身,炸得脆卜卜😋最鐘意佢用芥末蛋黃醬,香香辣辣,平衡返炸雞嘅油膩感👍🏻🥩德州之堡 ($70) 另外試一個想試好耐嘅德州之堡😍堂食價錢真係抵食好多😆好豐富🤩有安格斯漢堡,炸洋蔥圈,煙肉同半溶芝士🧀牛漢堡雖然唔算好厚好有肉汁,但勝在肉味勁濃😆就算配搭濃味嘅煙肉🥓牛肉味都好突出😙🥗正雞沙律 ($52)沙律都好大份,有得揀柚子醋,千島醬同凱撒沙律醬🥗鐘意食醬嘅我就覺得再多啲醬就仲正😛雞扒就好大塊,juicy又惹味👍🏻🍏青蘋果特飲 ($28) 特飲就係果汁梳打🍏雖然望落顏色有啲嚇人😆😆但味道唔算太甜,漢堡配有汽飲品就係爽😎汽水以外多一個選擇😙

脆脆雞堡+ 德州之堡
🐣脆脆雞堡 ($65)

🥩德州之堡 ($70)
正雞沙律

🥗正雞沙律 ($52)

🍏青蘋果特飲 ($28)
脆脆雞堡+ 德州之堡
正雞沙律
  • 德州之堡
2024-04-12 11 浏览
是晚來了鴻圖中心愛琴坊foid court都食野,唔知係咪夜無乜人,平時lunch time一位難求㗎。轉左一圈,朋友話食漢堡包,就揀左Moo moo。小店除左店內坐位外,仲有outside位,不過是晚有啲涼,都係坐室内啦。⭐經典之堡朋友點左經典之堡,正如其名係經典組合,生菜、蕃茄、芝士同漢堡扒😋漢堡肉厚身有肉香又有肉汁,麵包香軟,蔬菜新鮮清爽,好正👍⭐脆脆雞堡自己就試下新野炸雞漢堡,雞扒大厚切炸得香脆,咬落多汁鮮味,醬汁係芥茉沙律醬,甜甜地帶微微辣勁,好好食🤤⭐洋蔥圈再叫左份洋蔥圈share,炸得脆口,一客份量都幾多。⭐薄荷茶 & 可樂飲品就叫左可樂同熱茶,朋友話食漢堡當然要配可樂先有feel😆自己就唔想飲凍野所以叫左杯茶。薄荷茶好香,但飲到一半覺得太濃,入去店內添啲滾水先😆好味好味,呢間啲漢堡包真係好好食😘

轉左一圈,朋友話食漢堡包,就揀左Moo moo。

⭐經典之堡

⭐脆脆雞堡

⭐洋蔥圈
再叫左份洋蔥圈share,炸得脆口,一客份量都幾多。

⭐薄荷茶 & 可樂

好味好味,呢間啲漢堡包真係好好食😘
2024-04-10
2024-04-11 0 浏览
今日好有興致想食Burger 即刻問吓住附近嘅朋友有無好介紹佢推薦咗呢間MOO MOO俾我 一睇個名係咪學緊牛叫呀 🐄再上網睇埋menu 又幾吸引喎一於收工約埋佢一齊去食快餐都有梳化坐 出色仲有室內同室外座位 我哋留守室內首先要去cashier買完嘢食 再搵位坐低嘢食準備好會有職員攞埋嚟俾你 🔹️脆脆雞堡配芥末蜜糖醬呢個係最新出嘅burger 雞炸得夠脆 雞肉juicy 配埋芥末醬食落幾過癮🔹️魚Full之寶超大塊炸魚 仲要幾厚吓贏M字頭幾條街🔹️芝士肉醬薯條好重肉醬味 份量算多 如果係粗薯條仲正🔹️手指魚條外脆內軟 小心燙口連入面都有芝士 再配埋千島醬 3條唔夠食 下次叫番大portion先呢度啲包好軟熟 嘢食全部新鮮熱辣辣
今日好有興致想食Burger

3條唔夠食 下次叫番大portion先

呢度啲包好軟熟
嘢食全部新鮮熱辣辣
2024-04-10 0 浏览
呢次去左觀塘搵食,不嬲觀塘多野食就係人都知架啦。係放左工既時間都仲係keep住有人入去Moo moo食burger,我同朋友就去左入去望下係咩burger咁吸引啦🤣🤣我地兩個人叫左2個burger同1個薯條加2個coke 都係$200左右,人均$100。脆脆雞堡配芥末蜜糖醬($65)個雞扒炸得好鬆脆,個芥末醬汁都好好食🤤經典之堡($60)同一般超市唔同,舖頭係用新鮮手打穀飼牛肉🥩,加秘制獨門MOO MOO醬汁,係口感冇機打既咁彈牙之外,其實都好好。另外,舖頭行健康路線,Moo Moo 漢堡包🍔係由本地工場自制,選用日本麵粉,不含任何防腐劑或任何添加劑,值得一讚呀👍🏻👍🏻芝士肉醬薯條($39)🍟濃郁嘅芝士配上肉醬淋上去粗薯條到,必食之選呢個🤓🤓😋🏠環境:7/10🌟味道:8/10💰性價比:8/10🙇🏻服務:9/10Moo Moo📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖#hkfood#hkfoodie#852food#burger#foodahoilc007#yummy#相機食先#moomoo#觀塘美食#burgernight#巧明街#鴻圖中心美食

脆脆雞堡配芥末蜜糖醬($65)
個雞扒炸得好鬆脆,個芥末醬汁都好好食🤤

經典之堡($60)

芝士肉醬薯條($39)
🍟濃郁嘅芝士配上肉醬淋上去粗薯條到,必食之選呢個🤓🤓😋

🏠環境:7/10
🌟味道:8/10
💰性價比:8/10
🙇🏻服務:9/10

Moo Moo
📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

2024-04-09 0 浏览
觀塘返工真係好多好嘢食, 今次行到去鴻圖中心嘅food court搵食一下; 呢間漢堡餐廳都聽過好多同事介紹過話唔錯, 今日就同同事一齊食先; 雖然舖頭面積唔大, 餐廳有室內同室外嘅位置, 室內有梳化卡位及一行吧枱位; 餐廳主打優質美國高質牛肉嘅美式漢堡包, 而且麵包由本地工場自製, 選用日本麵粉, 不含任何防腐劑或任何添加劑, 保證新鮮。脆脆雞堡配芥末蜜糖醬 - $65呢個係餐廳新出的, 店員推介我哋試吓; 麵包香甜鬆軟, 雞塊嘅外層炸得好香脆, 炸粉唔算太厚, 入面嘅雞肉仲充滿肉汁, 外脆內嫩, 好鍾意佢芥末蜜糖醬, 獨特嘅辣甜風味, 原來同件炸雞塊咁match, 入面仲有生菜, 番茄同埋芝士做配料。白菌之堡 - $65呢個漢堡好大個, 有白菌, 芝士, 生菜, 松露Mayo, 新鮮手打優質美國穀飼牛肉漢堡扒, 味道層次豐富; 漢堡扒外邊有香脆, 內裡有嫩滑口感, 而白菌炒得香口、芝士、生菜同蕃茄則增添咗多層次嘅風味。松露Mayo更係一個驚喜, 好香但唔會好濃味, 好好味。洋蔥圈 - $39炸得非常酥脆, 內裡嘅軟綿質感, 沾上茄汁吃, 不錯的香口小食。飲品汽水(可口可樂/零

脆脆雞堡配芥末蜜糖醬 - $65

白菌之堡 - $65

洋蔥圈 - $39

飲品
汽水(可口可樂/零系可口可樂/雪碧) - $12
熱柚子蜜 - $18
食漢堡包我都會配返杯汽水, 我要咗零系可口可樂, 同事要咗杯熱柚子蜜, 柚子蜜唔太甜, 味道唔錯。
今日lunch又去左我最愛嘅Moo Moo食!😍又方便又平又好食😋CP值勁高,我已經回訪N咁多次了🥳*****🆕🍔脆脆雞堡 $65胐佢出左個新嘅漢堡今次就試下~入面有超厚嘅脆炸雞排,夾埋蕃茄🍅生菜🥬加芝士🧀,仲有我最愛嘅蜜糖芥末醬🍯😍想唔好食都難呀🤤🐥🥗正雞沙律 $52沙律可以揀千島醬、沙律醬或者柚子醋,我就揀左柚子醋,甜甜酸酸咁好開胃🤤入面有好多舊大大件嘅燒雞肉🍗又香又嫩滑,仲好厚肉架,入面仲有紅腰豆、粟米粒、麵包粒,份量夠晒大,女仔食一個沙律都夠晒飽架~🍗雞翼芝麻雞翼 $32 / 4隻保雲穌雞翼 $32 / 4隻另外叫左啲雞翼同朋友開心share🥳佢有成7款口味,我地揀左兩款黎試~兩款都新鮮熱辣辣,香脆又好味架😋🥤零系可口可樂 $12*****

*****

🥤零系可口可樂 $12

*****
2024-04-02
2024-03-25 9 浏览
MOO MOO • 觀塘觀塘呢一間主打西式漢堡嘅餐廳位於創紀之城過少少,餐廳設有戶外位置,俾大家一邊吹吹風一邊傾計食野。漢堡選擇唔係話特別多,但有啲口味都幾特別有新鮮感。座位算大張,坐得舒服😋😋..✅ 經典之堡 🍔 $60牛肉漢堡扒係手打肉扒,咬落質感會較為彈牙多汁,肉扒幾厚食落幾有滿足感,佢地店鋪嘅自家醬汁加埋落去又幾搭😙..✅ 魚FULL之堡 🍔 $62名字幾有趣,eye-catching; 魚柳相信係龍利柳,肉質滑嫩,同某大型連鎖快餐店嘅魚柳包相比係另一種風味,外面炸至香亂,配上酸酸甜甜醬汁幾好食。😙..✅ 脆脆雞堡配蜜糖芥末醬 🍔 $65炸雞炸得幾香脆,唔會話放入包度而導致稔曬,雞肉算滑嫩,有少少汁水,略帶鹹鹹香香嘅調味,配上蜜糖芥末醬 雖簡單但惹味👍🏼
MOO MOO • 觀塘
✅ 經典之堡 🍔 $60

✅ 魚FULL之堡 🍔 $62

✅ 脆脆雞堡配蜜糖芥末醬 🍔 $65
2024-03-17 17 浏览
今日要去觀塘辦事,晚飯時間見到呢間漢堡包店,幾吸引,有露天位亦有室內位。我哋兩個人分別叫了一個漢堡包再加兩樣小食share。脆脆雞堡$65呢個脆脆雞煲係職員推介,係新產品,炸雞新鮮熱辣炸起,金黃香脆,尤其是係雞皮,脆卜卜,雞肉就好Juicy, 呢個包用上芥末蜜糖醬,加上生菜及蕃茄片,好惹味。經典之堡$60呢個係舖頭嘅招牌漢堡,我仲另加咗菠蘿片$8。個包好鬆軟,又充滿牛油香氣。牛肉漢堡煎得好香,肉質唔會嚡,好多肉汁,呢個包係配上moo moo醬, 係好好味嘅沙律醬,同塊牛肉漢堡非常夾,加上爽口生菜同埋蕃茄仲有鮮甜多汁嘅菠蘿,超級好味。芝士魚手指(三件) $28該魚手指中間是芝士,熱辣辣食的時候會流心,感覺不錯。而魚肉就比較偏向魚蛋的口感。洋蔥圈$39炸得非常香脆,沾上茄汁吃,不錯的香口小食。

脆脆雞堡$65

經典之堡$60

芝士魚手指(三件) $28

洋蔥圈$39
炸得非常香脆,沾上茄汁吃,不錯的香口小食。

2024-03-14 13 浏览
同事唔帶路我都真係唔知巧明街鴻圖中心地下仲有個咁多嘢食嘅Food Court今次揀咗間食Burger嘅小店 店舖面積唔大 店內裝潢以美式為主另有戶外位置 似乎成個Food Court都係得佢獨有OutdoorOutdoor區域都幾鬆動同乾淨 Lunch係度坐下都足以令人心情放鬆 🍽️滋味雞堡🍔 ($60)同事食呢個 塊肉好大塊 好有份量🍽️脆脆雞堡🍔 ($65)我食呢個係新登場 佢配嘅芥末蜜糖醬好好味🍽️薯條 ($25)薯條都係新鮮即炸 🥤檸檬冰茶-少冰 ($28)🥤蜜桃冰茶-少冰 ($28)店內墻身有貼上麵包由本地工場自製麵粉選用日本麵粉 不含防腐劑或添加劑宜家大家都講求新鮮同健康咁食客都食得放心D啦!👯‍♀️

🍽️滋味雞堡🍔 ($60)
同事食呢個 塊肉好大塊 好有份量

🍽️脆脆雞堡🍔 ($65)
我食呢個係新登場 佢配嘅芥末蜜糖醬好好味

🍽️薯條 ($25)
薯條都係新鮮即炸

🥤檸檬冰茶-少冰 ($28)
🥤蜜桃冰茶-少冰 ($28)

店內墻身有貼上麵包由本地工場自製
麵粉選用日本麵粉 不含防腐劑或添加劑
宜家大家都講求新鮮同健康
咁食客都食得放心D啦!👯‍♀️
一向都鐘意食手工漢堡包🍔, 响官塘有間好 chill 嘅漢堡包店🏘️, 有好多款任楝, 仲有素餡, 店內環境好有氣氛,有室內同室外, 最啱忙碌完去hea 吓放鬆吓😚。🍭脆脆雞堡見到好多人都點呢個包🍔, 咁就跟隊試下先。 夾响𥚃面嘅脆雞🐔身型巨大酥脆但唔油膩, 雞肉仍保Q彈🤪, 再配包內爽脆嘅菜🥦,爽夾脆, 正!🍭經典之堡經典🌟就緊係牛肉🐂餡啦, 係用人手鮮打穀飼牛肉, 肉質煙韌有肉汁😋, 口感緊實, 啖啖肉, 心滿滿。🍭翠綠森林沙律🥗 + 柚子醋每餐都要來點綠🥦, 呢個沙律菜量得多, 加了柚子醋, 不但將啲菜提鮮, 仲令口感更爽脆✨

🍭脆脆雞堡

🍭經典之堡

🍭翠綠森林沙律🥗 + 柚子醋

2024-03-04
等候时间
10 分钟 (堂食)
$90.5 (晚餐)
  • 經典之堡