2021-07-07
已經食過幾次,但仍然好鐘意佢地既麵包💕💕💕💕💕我每次泥都必叫既係walnut & fig sourdough🥇($30)。佢30蚊大大個,好抵食,但重點係佢個味道同口應。佢個飽翻焗完,變到邊邊位係脆身,入面就外脆內軟,再帶有酸種包既微酸味道。合核同無花果既味道同酸種包好match,令人食想完再食。其次個cinnamon pecan roll 🎖($30)佢個外圍係酥皮😍😍,咬落去連埋糖霜同pecan,口感同味道係一絕👍。而且肉桂味好香好香,糖霜好脆,包好酥,成個包都好match,呢個真係好值得一試😍。raisins Apple scone👍($20)佢地既scone都好正呀,佢係外酥內軟,食落唔會乾身,我幾鐘意佢既提子乾唔多,所以整體唔會太甜。我今次試左個係有味既,味道同texture都非常好,相信佢地個plain scone都會非常好食😋,已經好想試😍。croissant🥐($20)佢個牛角包唔洗多講都知好食,基本上係同佢地個蛋撻一樣,必定係要泥食一次。佢果隻酥脆口感,真係好難搵到間係可以同佢比,仲要先20蚊咁平,性價比好高👍。最後就係佢個sourdough egg tart ($1
其次個cinnamon pecan roll 🎖($30)
raisins Apple scone👍($20)
croissant🥐($20)
最後就係佢個sourdough egg tart ($12)
我第一次泥食就係為左佢,但可能太大期望,同埋我食果批唔係新鮮出爐或者即刻食,所以佢冇我想像中既香脆口感,佢都係好食既,12蚊係值得買泥試食👍