以一碗汤一个主食嘅饮食哲学提供轻便简约嘅用餐体验,由餐厅装潢、餐具、食物都散发住muji style,仲有qq嘅蔬菜公仔图案呢。啲嘢食系香到外卖完谂住拎返屋企食,点知行两步已经喺公园坐低KO咗碗汤(利申,半个钟前食完饭),于是被迫进行户外摄影。会想再试其他汤(✽´ཫ`✽)!𖦹 套餐C:汤+咖哩饭 $89*浓香牛肉野菌咖哩饭饭如其名非常香浓,酱汁浓稠,捞饭一流,牛肉入味软稔。*北海道野菜薏米浓汤以大量蔬菜煲成,入口清甜,系轻盈版嘅罗宋汤,兼带淡淡薏米香。𖦹 花菜巴马火腿浓汤 $39令家弟很impressed的汤。非常creamy而且有薯仔同火腿片,感觉系ikea蔬菜薯饼嘅汤version,喺香港好少饮到呢种汤。𖦹 油扬豆腐黑豚姜汁烧 +$20油扬豆腐吸晒啲汁,配上椰菜同猪肉,又一道好下饭嘅料理。

𖦹 套餐C:汤+咖哩饭 $89

*浓香牛肉野菌咖哩饭
饭如其名非常香浓,酱汁浓稠,捞饭一流,牛肉入味软稔。

*北海道野菜薏米浓汤

𖦹 花菜巴马火腿浓汤 $39

𖦹 油扬豆腐黑豚姜汁烧 +$20

油扬豆腐吸晒啲汁,配上椰菜同猪肉,又一道好下饭嘅料理。
北海道野菜薏米浓汤
油扬豆腐黑豚姜汁烧