2016-02-16
又到星期六~同男友玩完一個下午,又要諗晚餐食乜。最後去左佢之前一直都想去食嘅Moster Hunter主題餐廳。(其實即係沙嗲王)呢個主題只得油麻地現時點分店有。其他分店係無架!大家要注意!入到去其實同上次比卡超主題差不多,不過我覺得今次好似hea左少少。皆因店內佈置大多都係D遊戲截圖....唔算好特別。放一下餐牌照片:最特別係6款主食有2款係「販売停止中」~XD因為個字唔係用貼紙貼上去,而係本身已經印晌餐牌度,所以我諗應該係特登ge~飲品會印有不同圖案,好特別~因為主食吸引程度其實不算大,所以我地只點了一款MH主題食物同飲品。特製燒肉拼盤廚師整埋張「上手に焼けました~!」米紙好搞笑!燒雞肉嘅醬汁幾好味~甜甜地又有少少黑椒味,唔錯。最重要係層皮係脆架!層皮係脆架!層皮係脆架! (因為很重要!所以要說三次!XD)不過咬開層皮之後,入面係無醃過,無乜味,但又唔算乾,都仲接受到嘅~薯條係用真薯仔切完炸,幾香口,但淋左D。大家可以不仿試下點燒汁食!好味~^^另外,伴菜就不建議食....因為真係唔好食,點燒汁/茄汁又會怪。蜂巢回復藥‧G (青蘋果荔枝薄荷特飲)其實係由普通嘅回復藥+蜂蜜($10)
皆因店內佈置大多都係D遊戲截圖....唔算好特別。
因為個字唔係用貼紙貼上去,而係本身已經印晌餐牌度,
所以我諗應該係特登ge~
特製燒肉拼盤
廚師整埋張「上手に焼けました~!」米紙好搞笑!
燒雞肉嘅醬汁幾好味~甜甜地又有少少黑椒味,唔錯。
蜂巢回復藥‧G
其實係由普通嘅回復藥+蜂蜜($10)
而且遊戲入面的確真係可以+蜂蜜變蜂巢回復藥‧G!
第一口飲落去好清新!!加埋蜂蜜,甜度提升~
但因為本身飲品係凍飲嘅關係,蜂蜜要攪拌一段時間先溶到。
呢度特別要講一下嘅係,個樽可以+$5帶走架!+$4會有另外的細樽!
放心!唔係你飲完果個,係埋單時去櫃台同職員講就有個新樽!
但不包括吊牌!
不過.....我地一早將原本飲品上的吊牌摘左落黎~XD
大阪究極薯仔沙律
見個名咁有霸氣!於是就叫左黎食。
好多沙律醬呀!!!好邪惡!
入面食到有吞拿魚、少少黑椒、大大粒薯仔。
入口酸酸地,好開胃~
日式蟹粉豆腐鍋
之前黎親沙嗲王都會叫呢個~
原因係呢個鍋真係多蟹粉~口感豐富味道濃郁。
送飯一流!
提一下大家!入口處仲有一個大型佈景板比大家影相!仲有相關的MH精品賣!
MH粉絲絕對不能錯過哦!
同場加影!動漫:暗殺教室主題飲品站! (請留意下一篇食評)