餐厅: 新匯聚餐廳小廚
资讯:

2018-11-27 1586 浏览
屋企有人话佢朋友介绍观塘既工厦有一档大排档唔错我地衬星期五晚成家去试下我地无订位 不过好彩人数唔多店员好勉强地都安排左个卡位比我地楼底唔高,所以一入去已经超嘈同埋好WUNG加上店员成日大声呼叫,所以成餐都系耳仔受罪坐低十分钟都未够 店员就轮住黎催我地落单都未谂好食咩 咁就是但叫左少少先 谂住净间睇完再加落完单5分钟到就上菜,厨房都几快手下但同时都几失望,果然期望愈大失望愈大炒豆苗,比较油呢碟野无啦啦有几旧火腩系度充碟头重点龙趸扣就得细细旧,成碟揾哂得3、4旧,姜仲多过佢以$160黎食豆腐火腩,性价比低芝麻鸡好脆身,但唔知点解唔多热咁快起到菜都可能系炸定,所以食落好油腻想加单既时候店员又唔耐烦同我地讲要等好耐嫁又话叫左我地一早叫定,态度好差分明就系唔想我地加单阻住佢翻台落完单又有位店员过来收哂我地既野但我地都未食完,完全无尊重客人,好差呀!重点系帮我地落完单个大叔隔左阵又每台问野食齐未,齐左上埋甜品咁样实在好赶客,食左半个钟左右咋!到最后,我地发现个大叔落错单,我地系想叫另一样野又唔留心听人讲野,一味净系赶翻台,我谂野食煮到晓飞都无用完全感受唔到用心经营一间餐厅既应带态度坦白讲,标榜自己
我地无订位 不过好彩人数唔多
店员好勉强地都安排左个卡位比我地

楼底唔高,所以一入去已经超嘈同埋好WUNG
加上店员成日大声呼叫,所以成餐都系耳仔受罪

坐低十分钟都未够 店员就轮住黎催我地落单
都未谂好食咩 咁就是但叫左少少先 谂住净间睇完再加

落完单5分钟到就上菜,厨房都几快手下
但同时都几失望,果然期望愈大失望愈大

炒豆苗,比较油
蒜蓉炒豆苗

呢碟野无啦啦有几旧火腩系度充碟头
重点龙趸扣就得细细旧,成碟揾哂得3、4旧,姜仲多过佢
以$160黎食豆腐火腩,性价比低

台湾豆腐扣龙趸扣

芝麻鸡好脆身,但唔知点解唔多热
咁快起到菜都可能系炸定,所以食落好油腻

芝麻鸡

想加单既时候店员又唔耐烦同我地讲要等好耐嫁
又话叫左我地一早叫定,态度好差
分明就系唔想我地加单阻住佢翻台

落完单又有位店员过来收哂我地既野
但我地都未食完,完全无尊重客人,好差呀!

咁样实在好赶客,食左半个钟左右咋!

到最后,我地发现个大叔落错单,我地系想叫另一样野
又唔留心听人讲野,一味净系赶翻台,我谂野食煮到晓飞都无用
完全感受唔到用心经营一间餐厅既应带态度
椒盐鲜鱿

坦白讲,标榜自己大排档,但杯茶都收钱
小菜定价亦同酒楼差不多
味道、服务同环境黎讲
同区仲有真正既大排档好过呢间
至少真系可以慢慢同朋友坐坐吹水饮啤酒