2022-11-19
又想食燒肉,又想食刺身,想來想去,朋友話一次過滿足晒我所有要求,於是去左銅鑼灣“牛舞”揀左樂天澳洲和牛放題$448先送上一碟牛舞拼盤最吸引當然係澳洲和牛嘅牛胸腹啦~跟住用手機落order,當然係叫最好味嘅牛胸腹啦~牛胸腹嘅脂肪平均又夠肉汁,輕輕一燒,油花化入牛肉之中,既有牛肉的嫩度,亦有油脂化開的甘甜,滋味👍牛頸脊都係必食啦~牛頸脊屬於牛頸及肩胛之間,係牛隻活動最多的部位,脂肪較平均,牛味亦較濃,真係各有千秋,食到停吾到口🤪差啲忘記自己想食刺身,都叫左幾款:希靈魚,帶子,鯛魚,墨魚,北寄貝。。。特別喜歡嘅係墨魚,有一種獨有的鮮味,口感出奇地有咬勁,咬起來十分彈牙,口感嫩中帶脆,出乎意料好味😋😋😋牛舞始終主打牛肉,我都吾執輸,食左好多個round牛胸腹同牛頸脊😅最後食埋生果,雪條,仲有雪米糍,真係好滿足🤩
揀左樂天澳洲和牛放題$448
先送上一碟牛舞拼盤
最吸引當然係澳洲和牛嘅牛胸腹啦~
跟住用手機落order,當然係叫最好味嘅牛胸腹啦~
滋味👍
最後食埋生果,雪條,仲有雪米糍,真係好滿足🤩