2009-05-25
剛剛個星期六黃雨後, 有朋友約去 "野戰" 度 BBQ.先唔講食物, 個環境真係好唔掂A1) 佢有帳篷, 但只係開你頭頂個塊, 話之你後面捌雨, 叫都唔開.(A2) 8個人分得一卷廁紙, 呢度唔係監獄嘛.(A3) D椅之前已經捌濕晒, 又唔夠廁紙, 想攞張膠檯布隔一隔, 點知有個四眼佬店員大喝 "d檯布唔係用黎墊椅", 幾蚊一大卷膠檯布都到我地計較? 仲要我係女仔都要咁惡喝我!(A4) 8個人8隻碟, 但呢8隻碟係包括你出去冰櫃取食物用! 大風吹走隻碟都話之你.食品方便B1) 一般雜扒, 雜丸, 秋刀魚都有, 味道一般.(B2) 食物中以燒鴨胸, 粟米, 麵包最好食. (B3) 蔬菜極少, 只有粟米, 蕃薯, 西椒, 但要記住呢度同其他 BBQ 場唔同, 蕃薯係無用錫紙包好, 你要用 $15 幫佢買卷錫紙先可以燒, 結果我地選擇唔食佢. (B4) 芝士腸, 炸蝦條完全唔得. (B5) 糖水甜品一樣都無, 可能人地老闆諗住你都係會去滿記食, 所以整都慳返.服務態度方面C1) 之前提及既膠檯布事件都唔想再講. (C2) D服務人員只係顧住看三色台播o個套周杰倫 Initial D 電影.
先唔講食物, 個環境真係好唔掂:
(A1) 佢有帳篷, 但只係開你頭頂個塊, 話之你後面捌雨, 叫都唔開.
(A2) 8個人分得一卷廁紙, 呢度唔係監獄嘛.
食品方便:
(B1) 一般雜扒, 雜丸, 秋刀魚都有, 味道一般.
(B2) 食物中以燒鴨胸, 粟米, 麵包最好食.
(B4) 芝士腸, 炸蝦條完全唔得.
服務態度方面:
(C1) 之前提及既膠檯布事件都唔想再講.
(C3) 其間有一班人因為覺得店員串, 入到去又唔理佢地, 未食就即刻走人 (呢班人真係明智).
(C4) o個個四眼佬店員唔只態度差, 仲好鹹濕. 有一對很奇怪的韓國人 9 點幾來到, 男既西裝, 女既大 U 領 one-piece. 雖然個韓國妹係比較豐滿, 又著得唔係好合適既低胸, 但個四眼佬店員都唔洗一路跟住個女仔取食物, 一路高抄人地個胸嘛!
總結係 $118/人 呢個價錢出面有其他 BBQ 場會好過呢間好多. 試過一次就夠, 未試過都唔好去試, 留返D食物俾o個度d渣滓食啦!