上一个星期我哋去咗天后嘅同一间店,我觉得好好味!上次去食咗鳗鱼饭同埋小食,竟然系冇叫到呢间拉面店嘅拉面嘅,哈哈!今次我哋两个嚟到土瓜湾店,试吓拉面先!(不过我哋太早嚟到,原来依间店晚市系开晚上六点,结果我哋喺附近行一阵再等佢开门)入到去依个吧枱位好靓,好有日式感觉不过我哋今次冇坐吧枱位,上咗阁楼。(想不到拉面店系会有阁楼!)依间店比我哋上一次去嘅天后店大,日式风格装饰都多啲。电视播放有关日本食材嘅节目。今次我哋点咗两款拉面,同埋一个小食。小食系点左明太子鸡翼,好细心咁有锡纸包住个鸡翼尖,食起上嚟方便啲。鸡翼里面去咗骨,明太子嘅份量出乎意料嘅多,味道有少少辣,而外皮香脆。依碗系极浓鸡白汤拉面,个汤底好白,口感非常之滑,鸡味浓郁,连埋拉面食真系好夹。另外喺碗上边嘅配菜系炸牛蒡,我第一次系拉面上见到依款配菜,好香脆。而里面嘅鸡肉同埋日式叉烧亦都好好味,鸡肉好滑,日式叉烧好入味。呢个拉面好值得推介!另外仲有点左黑蒜酱油拉面,黑蒜味好香浓,同头先嘅白汤拉面非常之唔同嘅风格,但系各有特色嘅。呢个汤底同埋个糖心蛋食味道系非常之夹。最后,店里面嘅女洗手间都令我好有惊喜,系好日式嘅智能座厕,哈哈。另外,

入到去依个吧枱位好靓,好有日式感觉
依间店比我哋上一次去嘅天后店大,日式风格装饰都多啲。
电视播放有关日本食材嘅节目。
今次我哋点咗两款拉面,同埋一个小食。

极浓鸡白汤拉面

黑蒜酱油拉面
最后,店里面嘅女洗手间都令我好有惊喜,系好日式嘅智能座厕,哈哈。另外,店员都系非常之有礼貌好nice!
好满足开心嘅一餐!
2019-07-13
用餐时段