2019-11-26 4522 浏览
今日同条佬三周年🤣🤣去左嘉顿山睇完日落就去食个平民西餐😊六点几就到,只有两三枱客仔。餐厅用QRcode睇menu几环保👍🏻🥗烟鸭胸西柚蜜糖血橙汁沙津$78🐟香煎海鲈鱼鱼柳配蕃红花忌廉汁$138🐷火焰猪手$188讲讲个沙津先,鸭胸有六七块,咸香味重,沙津酸酸甜甜又开胃又fresh👍🏻👍🏻做头盘几唔错㖞😆叫左两个主菜,各加$20转套餐,有餐汤有甜品有饮品系抵㖞👍🏻👍🏻今晚餐汤系牛肝菌忌廉汤,牛肝菌味好香浓😋惊饮完太饱食唔到其他野,所以饮左一半比左只佬😂😂然后海鲈鱼黎到!食左两啖发现鱼肉半透明,原来未熟叫厨房搞搞😭几分钟后,系熟呀⋯⋯⋯不过就熟晒啰⋯⋯⋯⋯⋯😭😭😭搞到又硬又干好柴,真系晒左旧鱼😞伴碟既薯蓉又鞋又干完全唔滑!唔想浪费所以都食晒😫🤭鲈鱼衰左,搞到几期待只猪手🧐上枱时,职员系你面前点火烧一烧猪手,呢个时候就系拍片好时机🤣🤣🤣之后佢地会拎返入厨房分件,出到黎摆碟真系得一只碟仔上面一堆猪手,我谂只碟大少少,旁边加少许装修或薯菜呀配菜都好呀😣我觉得咁样上碟好寒酸又核突😫猪手食落都ok,皮烧到脆卜卜,肉质几好,唔会太干唔韧,脂肪几多,但肥腻感又唔会觉得好劲㖞,不过时间耐左,猪皮就唔香脆喇😅

🥗烟鸭胸西柚蜜糖血橙汁沙津$78
🐟香煎海鲈鱼鱼柳配蕃红花忌廉汁$138
🐷火焰猪手$188

当晚既甜品系黄梅芝士蛋糕,摆碟靓有心思既,不过后来发现写错字😂😂😂rd写错th😅而芝士蛋糕就几好味㖞!!我唔知黄梅即系咩🤣🤣酸酸咪咪既?味道几好,中和左芝士蛋糕既腻,加上蛋糕质地唔会雪得太硬,亦唔会林到一pat pat咁,我地两人都觉得好唔错呀😌👍🏻

餐厅好似几人气,我地一路食野一路都有人帮衬,大约七点几就满座啦!价钱几公道亲民,而且服务都有礼殷勤👍🏻其实我原本对小店都有一定既期望😅但偏偏第一次就令人掉眼镜🤧但眼见咁多人食又系到谂系咪只系个别事件,一时失误呢😂😂

• 黄梅芝士蛋糕