2020-11-15 588 浏览
又到咗一年一度食大閘蟹嘅時候,市面推出咗好多大閘蟹放題套餐,我梗係要約埋朋友去試吓啦! 今次我揀咗包埋任食大閘蟹嘅日式放題, 價錢方面,平日大大閘蟹放題$409 , 五六日公眾假期加$10。 等咗一陣大閘蟹就上枱,我已經急不及待打開蟹蓋,正呀!見到橙黃色嘅蟹膏,都算有唔少蟹膏喎! 食落去好香好濃郁,每隻蟹大約有3.5至4 兩,隻隻都爆膏,雖然唔係大蟹,但蟹肉飽滿,仲有流質嘅蟹膏,好似漿糊咁,好creamy! Encore呀,唔該!食完大閘蟹,梗係要食番個刺身拼盤先,有三文魚、珍寶赤蝦、北寄貝、鮑片、油甘魚、希靈魚等等。 我最鍾意食三文魚,竟然係三文魚腩,肥美鮮甜,珍寶赤蝦,超級大,啖啖肉,仲要爽口彈牙。 其他刺身都唔錯㗎!刺身之外,仲有唔少壽司、軍艦、手卷、炸物,連泰式料理都有。 必試壽司有《海膽醬火炙三文魚》同《海膽親子花之戀》,海膽甘香,又夠creamy ! 值得推介仲有《泰式魚露燒蝦》同《燒菠蘿》,燒蝦大隻,爽口彈牙,加上魚露特別惹味,鮮味十足; 新鮮菠蘿,特別香甜,燒完都好多汁!加$118 可以upgrade 法國皇家生蠔、海膽火焰帶子同生啤任飲。生蠔係法國生蠔,又夠大隻,特別

刺身之外,仲有唔少壽司、軍艦、手卷、炸物,連泰式料理都有。

生蠔係法國生蠔,又夠大隻,特別鮮甜,帶有清淡嘅海水味,好食。

海膽火焰帶子,帶子鮮甜大大隻,夾住海膽嚟食,雙重享受。

飲品方面都有好多選擇,仲有甜品仔同雪糕,真係大滿足!

其實仲有好多食物未試,可以講得包羅萬有,超多種類,啱晒大胃王! 不過限時兩個鐘,記住食快啲,盡情啲!