2018-10-16
早前老婆仔女已吩附落要再來這定放題了!首先,我老婆係唔鈡意食放題既人!而個女亦玩多過食!見佢地咁熱衷呢間食市,就滿足下佢地啦!訂好位星期日6時入座,食客已座滿一半了,一入座阿女即跑去兒童樂園識朋友仔玩啦!環境清潔寬敞,亦有梳化櫈比大人座睇住佢地,絕對放心啦。最多人就係7:30-8時!日式放題唔駛問先叫刺身開心下先啦!我地最愛油甘魚、帶子同臉魚腩!魚鮮甜得黎魚油充足,帶子肥大肉厚,非常爽甜!最欣賞佢地既壽司,海鮮多過飯,唔怕比飯整飽晒!講真,壽司質素真係好過好多日本料理,尤其海胆壽司!遠勝出面比錢買一板板的質量!食完刺身試下熟食先,平時放題真唔會點叫熟食,因為會好飽同質素麻麻!呢道我地竟然食晒所點既熱食!每樣細細份,好多都可按件叫,非常好!唔做大嘥鬼嘛!佢既大根牛舌一定要試,蘿蔔同牛舌炆得非常淋,好味!炸榴蓮炸蠔天婦羅,脆而不漏!讚!燒羊架和燒帶子亦值得一試!老婆好鈡意食烏冬但又怕唔好食,心大心細點了一碗豬軟骨稻庭烏冬,出乎意料地好食,呢碗細細既烏冬,賣相絕不敷衍,豬軟骨煮得好靚,湯底濃郁,仲要係有口感既稻庭烏冬,難怪想再叫一碗!最後當然係甜品時間啦,林林總總既甜品放晒係架上,我選了焦糖
最後當然係甜品時間啦,林林總總既甜品放晒係架上,我選了焦糖布丁,然後就走向雪糕櫃了。哈哈,這裏的雪糕係細合裝movenpick同haagen-dazs! 係任食呀!味道有朱古力、士多啤梨、雲呢拿同咖啡!咁既價錢有咁既質素,非常超值!差點忘記順帶一提,餐廳約七時左右會提供即燒乳豬,記得排隊攞幾舊試下!有驚喜!
睇黎好快又再黎過了!