2021-02-24
呢間港島既小店小編起碼bookmark左3年或以上😂但作為一個極少出港島既新界人真係一大挑戰🙊好彩有個roommate 係住鰂魚涌😆呢日咁岩reu小編就提議食呢間啦😋😋😋結果,真係超推介呀😭😭😭😭蕃茄牛肋野菜咖喱飯 $65呢個係當日我最中意既一個😝首先佢啲飯一啲都唔馬虎!有啲紅蘿蔔粟米粒係度,好大機會係炒過既飯😳蕃茄同咖喱呢個配搭簡直冇得頂!甚至其他飯我都有用呢個汁撈埋黎食🤣野菜份量如圖真係好多!好岩我呢啲懶健康既人😆牛肋係冇骨既,超級淋同入味😋如果小編公司附近有呢間,我應該會日日食😭😭😭 營養比例100分!青芥胡麻汁烤雞沙律 $65呢個係我第二中意既,估佢唔到青芥胡麻汁真係會有啲刺激同攻鼻,食到小編同室友都好驚喜🤣🤣🤣 不過係好味既!菜既份量又係超多!哎呀我真係好想可以開係我公司附近做lunch😭😭😭烤雞都十分滑👍🏼 當然相比牛肋就失色少少😚特別一提係佢啲醬汁既份量真係岩岩好,食到最後啲沙律菜都仲有汁架😋豬軟骨七小時煮定食 $66最後一個都係3個排名最低既🤣雖然黎得坐忘大家都係推介豬軟骨,不過相比之前兩個佢又真係少少失色...值得一讚係營養真係好均衡,大家見到肉既份量雖然多,但菜都比
但作為一個極少出港島既新界人真係一大挑戰🙊
好彩有個roommate 係住鰂魚涌😆
呢日咁岩reu小編就提議食呢間啦😋😋😋
結果,真係超推介呀😭😭😭😭
蕃茄牛肋野菜咖喱飯 $65
呢個係當日我最中意既一個😝
野菜份量如圖真係好多!好岩我呢啲懶健康既人😆
牛肋係冇骨既,超級淋同入味😋
青芥胡麻汁烤雞沙律 $65
烤雞都十分滑👍🏼 當然相比牛肋就失色少少😚
豬軟骨七小時煮定食 $66
最後一個都係3個排名最低既🤣
值得一讚係營養真係好均衡,大家見到肉既份量雖然多,但菜都比得唔少!仲要呢個價錢真係好親民呀😭😭😭
豬軟骨一食就食得出煮得非常淋!不過始終都有啲肥膩,食得多都好濟呀🙊
仲有佢個湯,好似係蘿蔔湯黎既,飲得出冇味精,清清地,幾解膩😚
最後,打完呢篇食評我又想食啦😭😭😭
不過晚市大家如果唔早啲去,都真係預左要排!不過都值得呀😋😍