餐厅: 永合隆飯店
资讯:

其实寻日先买了一条骨吃(约半斤,$65),食过翻寻味,今年见前面个阿太买半斤烧肉才$55,又记得openrice到有人提过这铺的烧腩和烧肉冇乜分别,就要半斤烧肉啦。点知。。。真系天渊之别!!一条骨系好食好多好多好多好多!!!(虽然贵十蚊)记住要买烧腩骨食呀:味香,皮超级的脆,充满咸香,仲有丰富的肉汁,仲漏到成个胶袋都系。(小妹寡闻,未试过买外卖烧肉系会有汁漏。)烧肉呢:皮都好脆,咸咸地,因为冇乜汁,所以觉得都几咸,比较干,感觉同普通烧肉冇乜分别。报价:烧肉$110 斤烧腩$130斤(真的好贵,唔舍得成日食,但眼见隔离的广东烧味都要$96斤烧肉时,就都系乖乖去永合隆啦)真的唔悭得。

点知。。。

真系天渊之别!!

一条骨系好食好多好多好多好多!!!(虽然贵十蚊)

记住要买烧腩骨食呀:
味香,
皮超级的脆,
充满咸香,
仲有丰富的肉汁,仲漏到成个胶袋都系。
(小妹寡闻,未试过买外卖烧肉系会有汁漏。)

烧肉呢:
皮都好脆,
咸咸地,因为冇乜汁,所以觉得都几咸,
比较干,感觉同普通烧肉冇乜分别。

报价:
烧肉$110 斤