2023-08-29
🍴餐廳:牛魔📍地址: 尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖平時經過牛魔都係爆場好多人,今日中午居然有位,呢間烤肉我有時一個人都會嚟呢度食午餐,因為性價比高,烤肉嚟講算好抵食,同埋我鍾意佢好多一人烤肉餐👍今次一家三口叫咗兩個單人燒肉盛合,組合B主要食澳洲和牛,最推薦係A4 和牛霜降,油花好靚,入口即溶,成個盛盒都睇到牛肉紋理好靚。組合 A 主要有雞脾肉,豬五花同牛舌,我鍾意薄切和牛舌,底面烤一烤就食得,豬五花配生菜同蒜蓉一齊就就最夾,雞脾肉用醬汁醃過,都好唔錯!野菜拼盤上面比左一大舊牛油,燒粟米同蔬菜可以自行添加,店主好細心,叫我哋將蔬菜同埋雞肉放喺爐嘅最側邊,慢慢烤熟,用餐中途,店員都多次主動幫忙,值得一讚🫶🥩牛魔燒肉盛合 B $248🔹A4 和牛霜降【2 枚 】A4 Sirolin (2pcs)🔹澳洲和牛西冷【2 枚】Wagyu Sirloin (2pcs)🔹澳洲和牛胸腹【2 枚】Wagyu Brisket (2pcs)🔹澳洲和牛五花【2 枚】 Wagyu Short Plate (2pcs)🔹和牛牛肩肉【2 枚】 Wagyu Chuck Roll (2pcs)🔹厚切和牛舌【2 枚】 Wa
📍地址: 尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
🥩牛魔燒肉盛合 B $248
🔹A4 和牛霜降【2 枚 】
A4 Sirolin (2pcs)
🔹澳洲和牛西冷【2 枚】
Wagyu Sirloin (2pcs)
🔹澳洲和牛胸腹【2 枚】
Wagyu Brisket (2pcs)
🔹澳洲和牛五花【2 枚】
Wagyu Short Plate (2pcs)
🔹和牛牛肩肉【2 枚】
Wagyu Chuck Roll (2pcs)
🔹厚切和牛舌【2 枚】 Wagyu Beef Tongu Thick Cut
🥩燒肉自選組合 A (七款盛) $248
🔹醬油鳥肶肉【4 枚]
Soy Marinated Boneless Chicken Thigh (4pcs)
🔹黑毛豬頸肉【4 枚]
Iberico Pork Neck (4pcs)
🔹全天然豚五花厚切【2 枚】
Pork Belly Thick Cut (2pes)
🔹全天然豚五花薄切【4 枚】
Pork Belly Thin Cut (4pcs)
🔹澳洲和牛胸腹【2枚】
Wagyu Brisket (2pcs)
🔹薄切和牛舌【5 枚】
Wagyu Beef Tongu Thin Cut (Spes)
🔹和牛牛肩肉【3 枚】
Wagyu Chuck Roll (3pcs)
追加野菜+$26
牛魔拌飯+$5