2006-11-19
我有以下兩次不快經歷:第一次:我o地total4人, 2個要遲少少到, 排隊等位時waiter冇講過要一個鐘內要食完走人, 到我o地(我和朋友A)等左半粒鐘, 終於有位坐低時, waiter見我o地未齊人, 即刻話一個鐘內要食完走人, 我同我個friend唯有起身走啦. 早d講駛等咁耐啦, 好明顯怕我o地阻住佢張table啦第二次:朋友A唔記得上次遇到不合理待遇的叫簡單廚房, 所以我o地約o係mong kok食飯時, 佢上朗豪坊個website,就唸住訂呢間o既位, website明明寫住可以訂位, 點q知我個friend打去時, 個waitress態度勁差!(waitress下稱w; 朋友A下稱A)A:唔該, 我想訂位W: 邊個話你知我O地呢度冇得訂位? (語氣不友善)A:朗豪坊個websiteW:總之就冇啦(跟住cut我friend線)本來之前食過2次, 味道OK, 但之後2次都受到不禮貌對待, 所以我以後都唔會再去
第一次:
第二次:
A:唔該, 我想訂位
W: 邊個話你知我O地呢度冇得訂位? (語氣不友善)
A:朗豪坊個website
W:總之就冇啦(跟住cut我friend線)