2015-06-07
星期五既午飯,絕對係大家最開心既時候!返左成個星期工,都係時候優待一下自己喇!所以飲茶都要飲好d! 聘珍樓絕對係觀塘區,其中一個飲茶既好選擇!飲茶最正的莫過於,一大班人,可以無限點,無限試!等我重點介紹既個,特別美味既點心俾大家啦![流沙奶皇包]的確有很多酒樓都有奶皇包,但要做到真正的流沙,卻並不是每間酒樓能做到!而呢個流沙奶皇包,的確做得出色!熱拿拿,一咬出個包,一堆香噴噴既奶皇勇哂出來!看圖吧!必食推介![鹽酥魷魚]嘩,香口到不得了!炸得剛剛好!加上少量醋!開胃帶上魷魚既鮮味!雖然係大大碟,不過,我們只用了3分鐘,已經全部食哂![燒賣]燒賣就食得多,不過,咁大粒,隻蝦咁大隻!豬肉味又十足!非常好咬口!的確足料!總結,我地差不多叫左半個menu! 而9成既點心,都很出色!果然係一分錢一分貨!
[流沙奶皇包]
[鹽酥魷魚]