2015-04-19
今日,我同我女朋友食5:30~7:30果段時間兩個人埋單加埋一就345蚊我同我女朋友好少食放題,因為次次都會食到成肚氣....今次...都唔例外...老實講句,佢D野食係唔差的,正正常常,尤其燒牛舌比出面好食焗蠔都唔係翻用蠔殼放粒急凍蠔肉果隻,D蠔肉都仲痴殼的,個人黎講覺得幾好啦,唔難食係個麵豉湯冇咩味, 甜蝦雖然係連頭,但可能啤水啤得太西利,冇味不過好老實,百幾蚊個頭我同我女朋友都唔係太有要求,是但啦講番正題,點解我咁勞氣,話佢差呢..是咁的....今日我同女朋友5:30入座佢個場坐了三份一人,唔算多.仲要多數係2個3個,都冇成大班麻甩仔咁照舊,食放題好處就係每樣試下,如果唔係去單點啦!第一轉樣樣黎齊,數量就扣起左D,仲有刺身冇黎,但眼見台台都有於是,就問下樓面哥哥,佢就答我地..唔好意思,等下啦(好有禮貌地答..應該新做)OK,你有禮貌我都冇所謂等左大半個鐘,人地第二轉刺身都已經食完,都未有咁我諗應該唔係我地問題呀,對D樓面又唔該前又唔該後,寫D刺身又唔係話好多(6塊三文魚6隻甜蝦4塊馬刀貝)唔過份呀~之後再問另一個姐姐,佢都好有禮貌,答我地話刺身吧冇單,叫我地再寫佢幫我地跟OK.
兩個人埋單加埋一就345蚊
我同我女朋友好少食放題,因為次次都會食到成肚氣....
今次...都唔例外...
老實講句,佢D野食係唔差的,正正常常,尤其燒牛舌比出面好食
係個麵豉湯冇咩味,
甜蝦雖然係連頭,但可能啤水啤得太西利,冇味
不過好老實,百幾蚊個頭我同我女朋友都唔係太有要求,是但啦
講番正題,點解我咁勞氣,話佢差呢..
是咁的....
今日我同女朋友5:30入座
咁照舊,食放題好處就係每樣試下,如果唔係去單點啦!
OK,你有禮貌我都冇所謂
等左大半個鐘,人地第二轉刺身都已經食完,都未有
(6塊三文魚6隻甜蝦4塊馬刀貝)唔過份呀~
OK..我都未發火,(當時成個場都仲係得三份一人)
我睇住個姐姐放張單去刺身吧,師傅拎左
又見有刺身出喎,
原來係人地第三轉,
都仲未到我地!
我D火就起,叫經理,問佢我係咪唔食得刺身點解人地第入三張單,三張都出齊
我入兩張毛都冇條?我以家入第三張要求個經理幫我跟
個經理好大聲問壽司吧,有冇我地單,幾個師傅都話冇
好啦,等左成個鐘,終於食到果塊刺身
話就話7:30走.但7點已經LAST ORDER,
個姐姐問仲有冇需要,冇就要收左D ORDER紙
之後我地問個姐姐,我地仲有甜品未到
佢居然答我地「我係問你地有冇需要,有野未到就等下啦」
結果,當然係冇黎,ORDER紙又俾人收埋
埋單.345.俾5百
佢找番155...有15蚊係神沙
心諗你班樓面都幾窮,咁樣R TIPS
300幾蚊食得幾飽!成肚氣呀!