2018-10-29
尋日去完尖東做野,打算係附近行下, 沿途發現一間外表幾別緻嘅咖啡店, 就俾佢吸引住行咗入去攤抖一下。一入到去內面嘅環境都俾到人有一種好舒服好休閒嘅感覺。 唔會好似其他咖啡店一樣、有一種好衝忙嘅感覺。我打開餐牌, 好隨意咁 叫咗一杯latte同埋一個拿玻利雞意粉。嗰邊啲staff同我落單嗰陣都好有禮貌唔會好衝 忙, 而且仲好nice咁對我。當個意粉尼到之後我都覺得好 surprise, 本身我係一個好大食嘅人仲 擔心咖啡店嘅意粉會唔會太細分唔夠食, 但原來呢間咖啡店嘅意粉份量都唔差😍😍😍,仲好飽🤭🤭至於個咖啡🙆🏻♀🙆🏻♀,拉花靚就唔洗講啦。個味道先係令我好深刻,平時去開樓下果間CAFE,都唔太飲到咖啡嘅香味,多數都俾陣奶味蓋住咗。但係呢到就冇呢個問題👍🏻👍🏻大家有時間都去下呢到欣賞下,當俾自己欣賞下杯咖啡又好,俾個地方自己攤抖下都好。值得一試