尼兩個月日日有朋友同我慶祝生日🎂大魚大肉日子沒停午餐想食番清d又吾想咁DRY所以黎左尼間食,見尼間店標榜健康,而且好多蔬菜🥗🥙🥦🥒🥕最主要尼間係一間日本小店主打溫野菜最出名係佢店既咖哩係日式咖哩平日日日中午飯都爆場,今日揀星期六無咁多人既時間來食個午餐🥣店內裝潢簡單已木為主調、簡約裝修。餐牌都係人手寫同畫好有心機仲要款式好多之餘仲可配沙律🥗、鳥冬、飯、而飯都分幾種仲可以隔外再增量或加配料岩晒大食既朋友友人揀左《蘿白牛肋白味噌定食》$76 配湯望落就覺得非常健康啦蘿白、牛肋都好多仲要有一堆沙律🥗 多到友人都食吾完。而我當然要食佢本店既日式咖哩啦我揀左《15種一日野菜咖哩飯》由於我吾想食飯改轉鳥冬+$10再加左半隻溏心蛋$8黎到真係超級大碗鳥冬份量多過原本既飯好多五顏六色既野菜非常吸引鳥冬配日式咖哩汁真係無得輸非常入味,而且鳥冬非常爽同彈,吾會斷仲好滑日式咖哩汁好濃郁但吾辣,咖哩汁配蔬菜真係一流蔬菜沾滿咖哩汁吾會覺得難入口之餘仲要好惹味。十五種蔬菜樣樣都好新鮮,仲要本身有炒過再加入咖哩汁,香上加香15種入面其中我覺得最正就既係茄子🍆、西蘭花🥦、洋蔥、蓮藕最惹味炒得最香。健康又味美既野菜餐必
尼兩個月日日有朋友同我慶祝生日🎂大魚大肉日子沒停

最主要尼間係一間日本小店主打溫野菜

最出名係佢店既咖哩係日式咖哩

店內裝潢簡單已木為主調、簡約裝修。

餐牌都係人手寫同畫好有心機
仲要款式好多之餘仲可配沙律🥗、鳥冬、飯、而飯都分幾種
仲可以隔外再增量或加配料

黎到真係超級大碗

鳥冬

鳥冬份量多過原本既飯好多

五顏六色既野菜非常吸引

日式咖哩汁好濃郁但吾辣,咖哩汁配蔬菜真係一流

15種入面其中我覺得最正就既係茄子🍆、西蘭花🥦、洋蔥、蓮藕
最惹味炒得最香。

健康又味美既野菜餐
必食

溏心蛋半隻

其實本身碗鳥冬同菜多到食吾晒但想試下佢既溏心蛋
因爲太愛吃蛋既關係

半隻溏心蛋要$8都算幾貴但食完就知係值
溏心蛋整得非常入味,入面既蛋黃比起出面食既更凝固好有口感
幾飽都要食

午餐來講不算平但間吾中吾想食肉都可以黎食下