2022-10-05 587 浏览
以前都已經食過呢間牛肉火鍋,不過當時仲係剩係得打邊爐,而家發現佢竟然多咗放題嘢食,一個價錢享受晒兩種食物🤩抵到爛🐮晚市火鍋放題B餐 $248🐮湯底可以揀一人一鍋或者一個大鍋一齊食🍲。當然我想試兩個湯底,所以就同朋友一人一鍋😋我就揀左芫茜皮蛋湯,清甜入味。朋友嘅麻辣湯辛口惹味$248 已經包左任食澳洲牛肩胛、美國封門柳同肥牛,牛肉質素唔差,牛肩胛油脂較少,但食起上黎都好滑唔韌。當日封門柳售罄,所以試唔到。而美國肥牛就肥瘦均勻,入口即溶😚火鍋菜料同飲品都係可以係自助區自己拎,飲品方面有成數十款,自製茶就有白桃烏龍、蕎麥茶同羅漢果茶等,清熱解膩。除左茶類仲有多款汽水果汁,二人同行仲可享有一支韓國燒酌🤩超正另外仲有唔少配料同放題食物都係掃QR code落單。刺身都算新鮮,炸物同燒物同壽司都有齊,放題食物質素穩定呢到最大特色係甜品款式夠多。甜品有綿綿冰、麻薯、班戟、奶凍等等,熱嘅甜品有冰糖木瓜雪耳糖水。我就試左佢個抹茶芭菲🍨,抹茶牛奶味好濃,入面有啲朱古力粒粒脆米同麻薯,好有口感,個底就有忌廉同紅豆蓉🫘,香甜可口。另外榴槤班戟都有好豐富嘅忌廉餡。最抵讚係落單後食物都黎得好快,絕對唔拖單,性價比極

🐮晚市火鍋放題B餐 $248🐮

火鍋菜料同飲品都係可以係自助區自己拎,

最抵讚係落單後食物都黎得好快,絕對唔拖單,性價比極高👍🏻