朋友介绍旺角有间新开烧肉店,今日行完行就咁岩见到佢喇。餐厅布置充满日本风格,主打一人一炉嘅日式烧肉。用QR code 落单会发现有好多menu上未有嘅新菜式。整体味道唔错,其实多几个人一齐黎都得😂鹿儿岛和牛盛:套餐有3款肉牛仔骨、肩胛肉、西冷、前菜沙律、面豉汤。牛肉份量都多,相对呢个价钱而言,肉嘅质素比想像中嘅优质,油脂油花满布每片牛肉。烧完入口都感受到爆油感觉。最钟意调味料除咗玫瑰岩盐同黑椒外,「牛油汁」令每片肉再度大大提升口嫩滑口感吉列猪扒咖喱丼:店员介绍系即炸猪排。预先切好上格。口感真系外脆内软,猪扒比平时嫩口,多汁。配上平时都食到嘅日式咖喱汁,多汁。真系几唔错紫菜温泉蛋丼:满满紫菜碎加上流心温泉蛋。入口咸咸地又滑嫩无比嘅蛋皇酱。充饱胃口同时又够简单好味😋

2024-02-17