只此一間嘅燒肉駅,位於熱鬧嘅旺角,餐廳佈置有好多日本元素。 一人燒肉當然就係每人有一個自己嘅火爐自己燒肉食, 桌面上除咗有火爐之外,仲有足夠空位放到餐盤,座位亦唔會擠迫。 我選擇坐我最鍾意嘅吧檯,一排人一齊燒,雖然係各自燒,但又唔會有孤獨感,特別有feel。90分鐘放題$138有牛肩胛、牛五花、豬頸肉、豚五花、雞腿肉配 肉燥紫菜飯、麵豉湯和泡菜我好鍾意邊食燒肉邊有泡菜,可以中和一下油膩感,就可以食到更多肉!我覺得餐廳提供既蒜蓉汁特別好味,除左沾燒肉食之外,我仲用黎撈飯食,哈哈!和牛溫泉蛋飯如果孤獨的美食家唔想自己落手燒肉,可以叫呢個燒好左俾你既和牛,仲有隻溫泉蛋一齊食,正!

90分鐘放題$138
有牛肩胛、牛五花、豬頸肉、豚五花、雞腿肉
配 肉燥紫菜飯、麵豉湯和泡菜

和牛溫泉蛋飯
早排去咗旺角嘅 #燒肉駅 一人燒肉 • 丼飯每個座位都有自己嘅小燒烤爐可以隨心所欲咁燒肉一個人燒定幾個朋友一齊燒都正而同其他一人燒肉唔同嘅係佢哋有任食!包埋紫菜飯、麵豉湯同泡菜都只係138蚊一位🤩性價比超高!!放題嘅肉類有五款包括牛肩胛、牛五花、豬頸肉、豚五花&雞腿肉雖然係任食但係質素一啲都唔差尤其是牛肩胛肉質鮮嫩~燒出嚟油氣四溢令人好回味!而豬頸肉同豚五花都肥瘦適中跟埋泡菜食就無咁膩我哋仲加咗$58任食埋牛小排油花分佈均勻呢個價錢真係無得輸!仲加點咗出面比較少食到嘅雞頸肉爽滑嘅口感好有新鮮感除咗燒肉~呢度嘅丼飯都非常唔錯👍🏻個A4和牛飯將燒好嘅和牛配上溫泉蛋擺響飯面肉嘅油香同蛋黃用嚟餸飯真係好正所以就算淨係嚟食個丼飯定食都不失為一個好選擇PS 呢度個哥哥service真心好!態度超friendly!! 讚👍🏻👍🏻👍🏻
早排去咗旺角嘅 #燒肉駅 一人燒肉 • 丼飯
每個座位都有自己嘅小燒烤爐
可以隨心所欲咁燒肉
一個人燒定幾個朋友一齊燒都正
而同其他一人燒肉唔同嘅係佢哋有任食!
包埋紫菜飯、麵豉湯同泡菜都只係138蚊一位🤩
性價比超高!!

放題嘅肉類有五款包括
牛肩胛、牛五花、豬頸肉、豚五花&雞腿肉

雖然係任食但係質素一啲都唔差

尤其是牛肩胛肉質鮮嫩~
燒出嚟油氣四溢令人好回味!
而豬頸肉同豚五花都肥瘦適中
跟埋泡菜食就無咁膩

我哋仲加咗$58任食埋牛小排
油花分佈均勻
呢個價錢真係無得輸!
仲加點咗出面比較少食到嘅雞頸肉
爽滑嘅口感好有新鮮感

除咗燒肉~呢度嘅丼飯都非常唔錯👍🏻
個A4和牛飯將燒好嘅和牛配上溫泉蛋擺響飯面
肉嘅油香同蛋黃用嚟餸飯真係好正
所以就算淨係嚟食個丼飯定食都不失為一個好選擇

PS 呢度個哥哥service真心好!
態度超friendly!! 讚👍🏻👍🏻👍🏻

2024-09-10 0 浏览
近年興起一人燒肉,一直想試,今天就到朋友推薦的這家,因為不但有一人燒肉,還可選和牛盛,另外紫菜温泉蛋飯也是必吃啊!北海道和牛盛有三款和牛,包括西冷、肩胛及牛仔骨肉,和牛油花非常均勻,肩胛最好味。另外滋味組合套餐,有牛肩胛、松阪豬、松阪雞。燒完的松阪豬似豬頸肉般,非常爽口。松阪雞也非常入味。最後升級了和牛肉燥紫菜溫泉蛋飯,平常紫菜溫泉蛋飯已經非常好吃,這家的和牛牛肉燥的味道更是香濃,愛不釋手。這個一定要叫!

2024-09-03 282 浏览
遲到既生日飯😘😘😘朋友睇住我個銀包,揀咗呢間好抵食嘅燒肉放題店$138已經可以任食五款肉,肉嘅質素都唔錯,有牛有豬有雞,每人嘅座位前面都有一個燒肉爐,輕輕一燒再配埋啲醬汁就已經好好食,唔使乜嘢技巧,另外仲配埋勁量紫菜肉燥飯同埋麵豉湯,再加埋罐可樂冇得彈另外店員仲有介紹咗佢一個溫泉蛋牛肉飯,我自己唔係咁肚餓冇食到放題就叫咗呢個飯食,溫泉蛋好吸引,再加埋軟軟滑滑嘅牛肉,份量啱啱好,如果唔係食開超高質嘅燒肉嘅話呢間絕對可以係過下口癮😍😍😍地點又好方便,推薦咁多位

2024-09-02 260 浏览
月尾又係糧尾既時間,但係又好想食烤肉😩上網見到呢間係主打一人燒肉,價錢仲好經濟實惠🐮牛魔王set+和牛肉燥紫菜溫泉蛋飯肉類有牛小排,牛肩胛,牛舌,牛小排油花分佈都算均勻,質地柔軟,而牛肩胛就相對油花較少,口感扎實啲。枱上有醬料可以調味。溫泉蛋飯可以自己加入燒肉汁,送飯一流 🐮A4和牛飯set 和牛肉質鮮嫩,份量佈滿整個碗,都幾抵食,而且唔洗自己調。另外每個set 都有泡菜同便鼓湯,可以中和燒肉既油膩感餐廳肉類選擇都有豬牛雞,丼飯或自己烤肉都可以,如果想放肆一下自己仲有90分鐘放題。店舖空間唔係好大,但地點方便

🐮牛魔王set+和牛肉燥紫菜溫泉蛋飯

🐮A4和牛飯set

2024-08-28
用餐时段
2024-08-26 209 浏览
👣行開旺角見到呢間主打一人燒肉🤤仲可以🕰90分鐘任食😵環境衛生乾淨💖坐位寬躺有曬🐷豬頸肉 豚五花 🐮牛五花 牛肩胛 🐥雞腿肉之餘 仲有翠肉瓜 金菇 生菜包肉都可以🥗🔥肉分量都算多 點上燒肉汁 牛油 黑椒 或者 鹽食都好香💖配埋肉燥紫菜飯食 飽肚十足😎🤓唔想食燒肉 仲有大量串燒 日式小食 丼飯✨✅朋友叫左個A4和牛丼飯 和牛鋪滿飯上 肉質鮮嫩 油脂滿滿 配埋溫泉蛋食一流👅🤤👍🏻一班人去但又想食唔同野 岩曬💖
👣行開旺角見到呢間主打一人燒肉🤤仲可以🕰90分鐘任食😵

環境衛生乾淨💖坐位寬躺

🤓唔想食燒肉 仲有大量串燒 日式小食 丼飯✨

👍🏻一班人去但又想食唔同野 岩曬💖
2024-08-23 259 浏览
旺角已經開多咗好多餐廳,咁啱見到呢間係一個平民之選~覺得好抵食!好推薦大家試吓😆首先由座位方面~就算一個人都唔尷尬🤣因為佢有一人Bar枱~每個人前面都會有得燒肉既燒爐!🥰所以大家可以享受一人時光,亦都可以同朋友坐卡位一齊傾吓偈😉店員仲要好nice❤️大致上Menu都好抵食,亦都見到有人外賣~堂食嘅亦都唔少人!我哋今次都有少少肚餓,所以嗌咗兩個丼飯!❤️🥰1️⃣ A4和牛丼配日本溫泉蛋個丼飯都幾大個!上面都有唔少嘅A4和牛~食落去入口即溶肉質都唔錯,再配埋麵豉湯同飯啱啱好啊,夠晒飽!😍而身為牛魔王嘅我哋,另外有叫呢個牛魔王之選!2️⃣呢個牛魔王之選包括咗牛小排、牛肩胛、牛舌250g3️⃣我哋仲叫埋和牛肉燥(紫菜)溫泉蛋丼和牛同埋紫菜都相當之多配合埋溫泉蛋都幾match 㗎!❣️Menu嘅選擇有牛,豬,雞俾大家配搭,仲有放題!!重點係地方真係好就腳啊,對面就係旺中~行食完之後我同朋友去行下街~

我哋今次都有少少肚餓,所以嗌咗兩個丼飯!❤️🥰

1️⃣ A4和牛丼配日本溫泉蛋

250g

3️⃣我哋仲叫埋和牛肉燥(紫菜)溫泉蛋丼
和牛同埋紫菜都相當之多配合埋溫泉蛋都幾match 㗎!❣️

Menu嘅選擇有牛,豬,雞俾大家配搭,仲有放題!!

呢次喺旺角嘅鬧市發現咗一間一人日式燒肉店😍💕佢竟然有一人90分鐘放題🥶價錢都貼地😂唔單止燒肉套餐,仲有定食、丼飯、串燒😎餐廳會放啲日本小物例如車票同其他擺設🇯🇵好有日本feel🥹🍛 A4和牛丼 $98肥美多汁嘅和牛鋪滿飯面,充滿牛肉嘅鮮香同油脂🥰配埋滑溜溜嘅溫泉蛋,令到成碗飯嘅口感更加豐富✨仲有泡菜同熱辣辣嘅湯俾你暖胃~呢個價就可以享受到呢個級數嘅和牛,真係抵食!🤩🔥 牛魔王set+和牛肉燥紫菜溫泉蛋飯 $138真係必試!呢個set有齊牛五花、牛肩胛、豬頸肉、豚五花同雞腿肉🥓肉質新鮮嫩滑,燒到啱啱好嘅時候,配埋肉燥紫菜飯,嗰陣陣肉香同紫菜嘅鮮味真係夾到絕配!😍仲有泡菜同熱辣辣嘅湯,呢個set真係好豐富,一餐已經滿足晒你嘅燒肉渴望🤩💕無論一個人嚟定一班朋友嚟,都可以喺呢度享受到高質嘅燒肉料理,每款菜式都用心,味道一流😋加上價錢合理,店員都nice~~呢間餐廳絕對係旺角鬧市中嘅隱世好西🤩!下次一定會再嚟試其他菜式,特別係佢哋嘅90分鐘放題要再食,真係抵到爛!🤣

🍛 A4和牛丼 $98

🔥 牛魔王set+和牛肉燥紫菜溫泉蛋飯 $138

2024-08-21
2024-08-21 152 浏览
最近試咗間一人燒肉放題店. 重點 !! ✨HKD138 就可以任食肉肉🥓 CP 值都幾高下.肉類選擇有:- **牛五花**:唔會太肥膩,燒到香口,但要注意唔好燒咁耐呀. - **豬頸肉**:肉質不錯,d 肉好有質感. 冇雪味. - **豬五花**:肉厚實好有質感,佢嘅油脂比例唔算太高。- **雞腿肉**:好嫩的口感,燒出嚟唔錯。- **牛肩胛**:味道比想像中好,冇乜油脂. 減肥食呢個就啱晒啦👅一共有三款蔬菜:-生菜🥬金菇🍄‍🟫翠玉瓜🥒再加$18就可以享受罐裝飲品放題,包括可樂、無糖可樂、雪碧、+C我特別推薦佢哋嘅山梨縣產白桃梳打,味道清新,甜度啱啱好🫶🏻如果唔想食放題,店內提供嘅A4和牛丼✨只需$98,對於唔想食太多肉嘅人來講,呢個選擇都幾好。

肉類選擇有:

- **豬頸肉**:肉質不錯,d 肉好有質感. 冇雪味.
- **豬五花**:肉厚實好有質感,佢嘅油脂比例唔算太高。
- **雞腿肉**:好嫩的口感,燒出嚟唔錯。

一共有三款蔬菜:

-生菜🥬金菇🍄‍🟫翠玉瓜🥒

我特別推薦佢哋嘅山梨縣產白桃梳打,味道清新,甜度啱啱好🫶🏻

2024-08-20 222 浏览
有時一個人食飯又想食好啲,甚至想食吓日本燒肉咁,呢一間位於旺角嘅日式料理舖頭就啱晒啦!今日嚟到就試咗佢哋嘅90分鐘放題,每位價錢係$138,可以任食五款肉類,包括牛肩胛🐮、牛五花🥩、豬頸肉🐷、豚五花🐽、雞腿肉🐔,五款肉類嘅質素都唔差,其中我就最推介豚五花‼️ 另外仲會配埋肉燥紫菜飯🍚、麵豉湯🥣、泡菜🥙,非常豐富㗎!珍珠飯仲要係任加嘅,完全唔使擔心唔夠飽啊~除咗任食放題之外,佢哋呢度都好多定食同埋丼飯嘅,我哋今次就試咗佢嘅A4和牛丼🐮$98,當飯已經包咗麵豉湯同埋泡菜,份量唔算話太多,一個女仔應該啱啱好嘅!😉

2024-08-17 238 浏览
🌟今日又係去食我最愛的燒肉,揀左西洋菜南街的一人燒肉餐廳。呢間燒肉好特別,除左有一人燒肉套餐,仲有定食,丼飯,串燒,另外仲有一人90分鐘放題,最平都係$138起😍🥢今日吾想食太多,叫左丼飯同一人套餐試下先。🐮牛魔王之選有三款肉: 牛小排,牛肩胛同牛舌,有250g, 男仔都夠食😋肉類的色澤同賣相都相當不錯👍🏻🥩最愛牛小排🤤肉同油脂比例剛剛好,食到肉味之餘仲有牛脂香。🍙升級紫菜温泉蛋肉躁飯紫菜同肉躁份量好多,好惹味,配上温泉蛋同燒肉一齊食,真係好正👍🏻🐮A5和牛丼吾使自己燒,師傅將A5和牛燒得剛剛好,肉汁豐富,牛脂感重😍温泉蛋令和牛口感更滑更香!🌟🌟餐廳環境都幾乾淨企理,吾會有油膩感,油煙味都吾多,下次要黎挑戰下一人燒肉放題先😆

🥢今日吾想食太多,叫左丼飯同一人套餐試下先。

🐮牛魔王之選

🥩最愛牛小排🤤肉同油脂比例剛剛好,食到肉味之餘仲有牛脂香。

🍙升級紫菜温泉蛋肉躁飯

🐮A5和牛丼

2024-08-16
用餐时段
  • A5和牛丼
  • 紫菜温泉蛋肉躁飯
  • 牛魔王之選
2024-08-17 174 浏览
🍴90分鐘放題任食🐮牛肩胛肉質細嫩,帶有豐富的肉汁,入口即化。🐮牛五羊肥瘦適中,口感豐富,燒咗之後香氣撲鼻。🐷豬頸肉肉質鮮嫩多汁,熟咗之後保持了豬肉汁唔鞋。🐷豚五花豬肉油花分佈均勻🐔雞腿肉肉質細緻,多汁鮮嫩,燒烤後皮脆肉嫩,加上獨特嘅醃製風味。🥬仲有菜金菇同埋翠玉瓜任食添,白飯任裝😋除咗有一個燒肉拼盤提供之外,仲有一碗紫菜肉燥飯,一碗泡菜仲好一碗麵豉湯飲!建議可以將啲金菇加佢嗰個蒜蓉牛油汁用嚟煮真係食過返尋味🤤
🍴90分鐘放題任食

🐮牛肩胛
肉質細嫩,帶有豐富的肉汁,入口即化。
🐮牛五羊
肥瘦適中,口感豐富,燒咗之後香氣撲鼻。
🐷豬頸肉
肉質鮮嫩多汁,熟咗之後保持了豬肉汁唔鞋。
🐷豚五花
豬肉油花分佈均勻
🐔雞腿肉
肉質細緻,多汁鮮嫩,燒烤後皮脆肉嫩,加上獨特嘅醃製風味。

🥬仲有菜金菇同埋翠玉瓜任食添,白飯任裝😋
建議可以將啲金菇加佢嗰個蒜蓉牛油汁用嚟煮真係食過返尋味🤤
🥢🥢🥢市中心+平價 = 回訪率 75% 🥢🥢🥢話說之前經過已經bookmark 咗呢間,因為一個字:平!⭐️A4和牛飯set 唔洗一百蚊,食到薄切但肥美和牛,仲有溫泉蛋、湯、飯呢啲基本配備~⭐️90分鐘放題更加抵食,本身跟啡肉燥紫菜飯、面豉湯、泡菜,可以任食雞腿肉、牛五花、豬頸肉、豚五花、牛肩胛,咁當然呢個價位唔好要求咁多啦,個人覺得牛肩胛最濃味~啤酒都做緊$58買一送一,見閒日都算幾多人食~🏷️90分鐘放題$138;A4和牛飯set $98

🥢🥢🥢市中心+平價 = 回訪率 75% 🥢🥢🥢

🏷️90分鐘放題$138;A4和牛飯set $98
2024-08-15 167 浏览
燒肉駅 一人燒肉·丼飯行過見到有新開一人燒肉俾啲燒肉香味吸引左入去,入到去仲見到有$138任食真係好抵食呀!💛 90分鐘放題任食 $138入面有牛五花、牛肩胛、豬頸肉、豚五花同雞腿肉配左肉燥紫菜飯、麵豉湯同醃蘿蔔肉類質素都唔差,多款式,牛五花同豬五花都好好味脂肪比例啱啱好,鮮嫩多汁。肉燥紫菜飯食落好惹味,配肉同泡菜都好夾!💛A4和牛丼 $98上枱覺得好吸引,好多片和牛中間有蔥花同溫泉蛋配左麵豉湯同醃蘿蔔溫泉蛋汁配上和牛,味道好夾,令牛肉變得更鮮嫩和牛味道有所提升價錢:$236⭐️⭐️⭐️評分:8/10⭐️⭐️⭐️📍燒肉駅 一人燒肉·丼飯 (旺角)旺角西洋菜南街200號地舖
燒肉駅 一人燒肉·丼飯
行過見到有新開一人燒肉
俾啲燒肉香味吸引左入去,入到去仲見到有$138任食
真係好抵食呀!
💛 90分鐘放題任食 $138
入面有牛五花、牛肩胛、豬頸肉、豚五花同雞腿肉
配左肉燥紫菜飯、麵豉湯同醃蘿蔔
肉類質素都唔差,多款式,牛五花同豬五花都好好味
脂肪比例啱啱好,鮮嫩多汁。
肉燥紫菜飯食落好惹味,配肉同泡菜都好夾!
💛A4和牛丼 $98
上枱覺得好吸引,好多片和牛中間有蔥花同溫泉蛋
配左麵豉湯同醃蘿蔔
溫泉蛋汁配上和牛,味道好夾,令牛肉變得更鮮嫩
和牛味道有所提升
價錢:$236
⭐️⭐️⭐️評分:8/10⭐️⭐️⭐️
📍燒肉駅 一人燒肉·丼飯 (旺角)
旺角西洋菜南街200號地舖
2024-08-15 124 浏览
今日同朋友行過花園街附近行到攰就搵咗一間日式燒肉店嚟食入到去可以嗌唔同嘅Set鍾意食雞食牛食豬都得。標榜全部由日本進口。鍾意食平食貴都得貴起上嚟可以食和牛燒肉。該店亦都提供冰水俾大家自己斟。就算自己一個人嚟食燒肉都唔尷尬。因為每人一爐。另外,唔需要同人爭個燒烤爐。抽風系統亦做得好好入去燒嘅時候我個鼻好敏感都冇流鼻水流鼻涕。裝修非常日式乾淨簡潔。佢有激安套餐之選,最平有$68起。 就可以食到100g 牛肩胛。仲有配菜麵豉湯同一碗飯跟埋。如果想食貴啲仲有牛舌、牛肩胛、牛小排 250g $168。枱面仲有喜馬拉雅山岩鹽、胡椒粉、蒜蓉醬汁、燒肉汁去比你點烤完嘅燒肉。開心咗好多後生仔同旅客A4 和牛烤和牛肩胛肉,脂肪分佈均勻,入口即化的和牛燒肉,頂級和牛,肉質細嫩多汁。自行烤30秒,令兩邊燒到金黃色。食落超Juice, 加埋燒肉汁,一次令牛肉味道發揮到極致。肉燥紫菜溫泉蛋飯香濃肉燥覆蓋飯上,再加上紫菜點綴,加增鮮味。溫泉蛋半熟,蛋黃流出。三樣嘢加埋非常match。食落口感豐富,好懷念去日本時食到嘅蓋肉紫菜Don。日本雞肉精選日本雞肉,自行烤三到外脆內軟金黃色。食落雞肉鮮嫩多汁,雞肉非常爽口彈牙,

A4 和牛

肉燥紫菜溫泉蛋飯

日本雞肉
精選日本雞肉,自行烤三到外脆內軟金黃色。食落雞肉鮮嫩多汁,雞肉非常爽口彈牙,食落好有雞味,唔會嚡口。搭埋該店特製醬汁,無得嘆!你係咪

2024-08-05
  • A4和牛