Café Circles

餐厅: Café Circles
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: Café Circles
资讯:

同男友慶祝生日, 諗住o係荃灣搵個view 靚d 既地方食飯, 所以一早訂左呢度, 接電話既職員頗有禮貌,到達餐廳門口, 應該係走格調路線, 但design完全浪費左個view, 樓底好高(20呎)亦好spacious, 但set左好多到頂既通窿屏風, 我覺得好壓逼, 落地玻璃窗外景致一樣用通窿屏風擋住晒, 可以睇到view 既得幾個位咁大把.... 何必呢? 食物質素好一般, 冇一樣食物係味道好突出而要不斷encore:- 刺身有salmon, tuna 同octopus, 但味道呢, 我相信元氣板長會新鮮d同好食d- 壽司同3蚊件爭鮮壽司差唔多級數- 冷盤有龍蝦仔, 蟹腳, 蝦, 一般, 冇乜鮮味- 燒牛肉/羊脾/炸大蝦天婦羅, 冇人排隊, 唔明點解要切好晒/炸好晒一碟碟放出黎, 呢d 野凍左真係唔好食- 熱葷有燒雞, 蒸魚, 蒸粉c扇貝, 辣酒翡翠螺, 羊架, 炒花姿片, 咖哩豬肉/雞肉+薄餅, 炸蠔/焗蠔, 牛仔骨, 海鮮意粉, 龍脷魚柳, 已經列晒出黎, 因為星期二晚, 人好少, 入座率得3-4成既關係, 所以睇唔出refill 快唔快, 全部熱葷味道一般, 有部分唔知

- 壽司同3蚊件爭鮮壽司差唔多級數
- 冷盤有龍蝦仔, 蟹腳, 蝦, 一般, 冇乜鮮味

有部分唔知煮得太耐定擺得太耐, 羊架, 咖哩豬, 同扇貝好un
, 比較出色係焗蠔(史), sauce味道好但細粒到食唔到蠔味

- 甜品算係咁, creme brulee 同木糠布甸encore 左幾次
雪糕係ppg, 但尋晚提供既味唔係我杯茶(mint chocolate, rasberry, peach yogurt 同埋pineapple)
一般...比較好既係creme brulee 同木糠布甸
但以dinner buffet $298 + 10% 既價錢亦唔可以要求d咩, 不過返黎睇openrice發覺lunch 同dinner 係食一樣既野,
咁一定係lunch 抵d
不過, 應該冇下次, 試過就算

2012-02-07
庆祝纪念