2023-01-31 50 浏览
天氣一凍就想打邊爐,但邊爐打得多又悶,所以今次揀左試蒸鍋✨餐廳主打一人一鍋,有4款set選擇,座位寬闊,啱晒同朋友邊蒸邊食邊吹水,我地分別叫咗兩個唔同嘅餐share試😆🔸九品芝麻餐🔸每個餐都有刺身、炸物、海鮮、肉類、丸類、蔬菜拼盤同甜品,另外仲可以選擇搭配粥或麵。刺身方面有北寄貝、帆立貝同甘蝦,每樣都十分鮮甜,炸物係我最愛嘅章魚燒,外脆內軟😍主角海鮮好新鮮✨上枱時見到隻鮑魚仲識郁,海鮮即蒸即食,毋需任何醬料都好鮮甜🤤肉類方面,豬、牛、雞肉中揀兩樣,蒸出黎原汁原味😳至於丸類,我特別鐘意佢個墨魚丸同牛骨濃汁牛丸,兩樣都好彈牙👍濃汁牛丸咬落仲有爆汁效果😋食咗咁多肉,梗係要食返啲菜,唔好睇個拼盤細細,蔬菜款式都多,包括金菇、南瓜、脆玉瓜、娃娃菜同生菜等🥬最後點少得將d精華煲成粥,南瓜豬肉加入粥底更加鮮甜,天氣凍食碗粥暖笠笠👍🔸八府巡按餐🔸呢個餐更加豐富,先係炸物有芝麻雞翼同雞軟骨餃子~海鮮方面好有睇頭😳有半隻龍蝦、蟶子皇同元貝等😍龍蝦大大隻,蝦肉新鮮彈牙🦞蟶子等貝類好鮮味,跟餐廳建議既蒸煮時間控制好火侯,一啲都唔韌👍食埋甜品雪米糍,大滿足🤤海鮮餐嘅份量十足,食材新鮮,而且坐得舒服,值得enco
🔸九品芝麻餐🔸

🔸八府巡按餐🔸

海鮮餐嘅份量十足,食材新鮮,而且坐得舒服,值得encore!唔使次次天氣凍都打邊爐,可以試下蒸鍋,仲冇咁熱氣😁