2024-03-04 39 浏览
天氣時凍時暖,而家又凍返,今晚食火鍋取暖,今日行銅鑼灣咁啱可以試新嘢。睇完menu, 先選主餐、再揀湯底。我同老公主餐分別選左安格斯牛小排set同澳洲M5和牛肩胛肉眼set,鍋底選了夜市養生排骨鍋同爆炒櫻花蝦鮮鍋加新竹米線。自助bar 有唔同類既蔬菜任食又新鮮,沿途見到人地個有d小食,返到位我地都加點了鹽酥雞及夜市炸魷魚,新鮮炸起,熱辣辣。先講安格斯牛小排set,盤牛肉既份量好多,好新鮮,油花分佈幾靚,淥幾淥,入口好嫩滑,好軟。輪到SRF極黑牛前肩肉 set,同樣份量多,冇咩脂肪,肉色鮮紅,薄切食落肉質有咬口,重牛味。每個set都有一份火鍋配料,有響鈴、蟹柳、冬菇、豆腐、兩粒丸類同埋一隻蜆,質素唔錯,隻蜆仲好新鮮,識得郁,味道鮮甜。飲品方面,我哋每人加了$14 選了真心橙意翡翠同埋虎紋黑糖鮮奶。真心橙意翡翠味道清新,橙味滿滿。虎紋黑糖鮮奶奶味香濃香滑,唔錯。食得非常飽,最後仲有一人一支雪糕批做甜品,十分滿足既晚餐。

虎紋黑糖鮮奶奶味香濃香滑,唔錯。

食得非常飽,最後仲有一人一支雪糕批做甜品,十分滿足既晚餐。