2021-10-01
星期一放工特別鬱悶,唔想返屋企煮,於是揾間好靚既文青cafe坐下,食下野,消除下工作壓力。外觀非常靚,木系加落地玻璃,非常文青+comfortable 早左收工,六點半去到可以簡位坐,簡左樓上既角落位,有好靚既透光圓枱,再加好有型既紙皮櫈,枱上放上乾花,非常打卡able。野食方面,有啲意粉、小食同手工飲品。一於試下墨汁意粉+蟹餅+黑芝麻鮮奶。上碟既時間都忍唔住擺好啲野食,影左張相。墨汁用黑碟裝份外型格,意粉口感al dente ,入面都仲有啲菇同盧荀等等,同意粉口感好夾。蟹餅我本身以為係上粉漿炸果d,原來係剪蟹餅。內裡會食到一絲絲蟹肉。最後就係杯飲品,亦係我最鍾意既,非常打卡able既拉花。飲落唔會過甜,比較重奶味。價錢方面,一個人食都算affordable,店員都allow我自己一個坐一陣,唔會話食完就趕人走,自己一個人去都適合!最岩去chill下!
上碟既時間都忍唔住擺好啲野食,影左張相。